Kategóriák: EsztergomHírekProgramok

Extrém program Esztergomban: túra a bazilika kupolájába

Hazánk legnagyobb egyházi épületének felújítását most különleges szemszögből mutatja be az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Irodájának legújabb túrája. Az extrém program során lifttel utazhatunk a bazilika oldalán és az állványzaton végig sétálva tekinthetjük meg a felújítási munkákat.

A program a Belvárosi Építő Kft. egyedülálló építészeti munkájának kulisszatitkaiba nyújt betekintést, ahol a látogatók először teljes védőfelszerelésben emelkednek fel egy kiépített lifttel a bazilika oldalán. A közel 80 tonnás állványzatokon végig sétálva megcsodálhatják a kézi munkával díszített aranyozott stukkókat és a restaurátorok aprólékos munkáját. A túra csúcspontjaként pedig közel 100 méter magasságból gyönyörködhetnek a lélegzetelállító dunai panorámában.

A program végén a bazilika panorámatermében meleg teával a kezükben, már belülről csodálhatják meg a kilátást a látogatók, akik emellett vezetett túrán is körbe sétálhatják a bazilika felújításáról szóló kiállítást, amelyet egy időkapszula tesz igazán különlegessé.

A programot 12 éven felülieknek hirdetik meg. A részvétel feltétele a munkavédelmi oktatáson elhangzottak betartása. Egy időpontra maximum 15 résztvevőt tudnak fogadni.

A túráról bővebb információ a https://www.visitesztergom-budapest.hu/ oldalon olvasható, jelentkezni pedig az Esztergomi Bazilika honlapján lehet. Figyelem: tériszonyosoknak a túra nem javasolt!

Forrás: bazilika-esztergom.hu

Megosztás