Kategóriák: DorogHírekSport

Feltörekvőben a steel darts Dorogon

2021-ben a Dorogi Darts Club átköltözött a Time Gate Coffee-ba. A klub tagjai pedig az elmúlt időszakban több nagyobb versenyen is részt vettek, ahol szép eredményeket értek el.

A dorogi darts jelenleg csak amatőr klubként működik, viszont hamarosan hivatalos klubbá válhat, így a Főnix Darts Klub – DG Tát SE mellett majd ők is versenyszerűen űzhetik az egyik legkedveltebb angol kocsmai játékot. Sőt, terveik között szerepel az is, hogy a közeljövőben egy közös versenyt szervezzenek.

A dorogi játékosok az elmúlt egy hónapban három nagyobb versenyen is részt vettek. Szeptember 18-án, Oroszlányon Páros 501 Do Steel versenyen remekeltek, ahol Balázs Alex – Felföldi Ádám páros 1., míg Dubiczki Péter és Hummel Dániel páros 5. helyezést ért el a 16 párosból. Mindemellett Balázs Alex külön díjazásban részesült a legmagasabb kiszállóval (92).

Október 2-án, Érden már Országos Szabadidőkártyás 501 Do Steel versenyen indult a klub öt játékosa. Mintegy 90 nevezőből ezüstérmes lett Hummel Dániel, ami azzal járt, hogy a nagyszínpadon játszhatta le a döntő mérkőzést Torda Tibor ellen, amit a YouTube-n élőben közvetítettek. Balázs Alex ugyanezen a versenyen 5. lett, míg Felföldi Ádám a legjobb 16-ig, Szitári Tamás és Dubiczki Péter pedig a legjobb 32-ig jutott.

Legutóbb, október 9-én a játékosok a Kömlőd Open Do 501 Steel versenyen vettek részt, ahol 34 indulóból Balázs Alex bronzérmes lett, míg Hummel Dániel az 5., Felföldi Ádám pedig a 9. helyen végzett.

A klub, miután hivatalossá válik tervezi, hogy egy többtáblás helyiséget alakít majd ki, ahol nagyobb létszámú versenyeket is le tudnak bonyolítani, illetve az edzéseken több tagot tudnak majd fogadni.

Aki kedvet kapott egy kis „dobálgatáshoz”, vagy csak szeretné megismerni a darts fortélyait, lépjen be a Dorogi Darts Club nyitott Facebook csoportjába és kérdezzen bátran!

Megosztás