Kategóriák: CsolnokHírek

Patikából lett bölcsőde Csolnokon

Október 15-én, pénteken hivatalosan is átadták a régi csolnoki gyógyszertár épületében kialakított Manófalva Mini Bölcsődét. A 91 millió forintos beruházás rekordidő alatt készült el, hiszen a beruházás februárban indult, a gyerekek pedig már szeptember 1-jén elfoglalhatták az épületet. A kivitelezés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) valósult meg.

Először a csolnoki ovisok műsorát tekinthették meg az érdeklődők, majd Kolonics Péterné, a település polgármesterasszonya járult a mikrofonokhoz. Többek között ismertette a pályázat részleteit, majd elmondta, hogy két csoport tizennégy fővel tudja fogadni Csolnok kisgyermekeit. „Nagy öröm tervünk megvalósulása, hisz itt segíthetjük a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését, növeljük a település megtartó erejét. Az, hogy a bölcsődei ellátás térítésmentes, pedig gondolom, nagy öröm a szülők számára. Nagyon szépen köszönöm mindenki munkáját, aki hozzájárult ahhoz, hogy ilyen szép, igényes kivitelű minibölcsődét adhatunk ma át” – jegyezte meg a polgármesterasszony. Beszéde zárásaként a projektben való segítségük elismeréseként emléklapot adott át többek között dr. Völner Pálnak és Popovics Györgynek, majd átadta a bölcsőde szakmai vezetőjének az épület kulcsait.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy nem csak cementről, kőről, tégláról és esztétikus épületről van szó, hanem megvannak azok a lakók is, akik ezt használják és megvannak azok a nevelők is, akik itt gyakorolják hivatásukat. Felidézte, hogy az elmúlt tíz év munkájának eredménye látszik Csolnokon is, ahol több intézmény megújult és kiemelte azt is, hogy a kormány akkor felülkerekedett a gazdasági válságon és az emberek segítségével pedig a pandémia okozta nehéz helyzeten is sikerült túllendülni.

„Itt mellettem áll az a két ember (Kolonics Péterné és dr. Völner Pál), akik az elmúlt időszakban talán a legtöbbet tették Csolnok fejlődéséért. Én nagyon örülök, hogy tudtam segíteni a munkájukat ebben.” – mondta Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke, majd hozzátette, hogy gondolhatunk a kultúrházra, a polgármesteri hivatalra, az óvodára vagy akár a rendelőre is, hiszen mindegyik, a megye segítségével támogatásból újult meg.

A beszédek után Rajk János plébános megáldotta az épületet, majd krétával felírta az ajtófélfára a „20+G+M+B+21” feliratot. Végezetül Kolonics Péterné, dr. Völner Pál és Popovics György átvágta a nemzeti színű szalagot, majd megtekintették az érdeklődőkkel együtt az épületet.