Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogi válogatottak – Válogatottak Dorogon; Hely- és sporttörténeti ünnepi könyvbemutató

Október 12-én, kedden Dorogon, a Művelődési központban kerül sor a dorogi helytörténeti kiadványok sorozatának újabb gyöngyszemének bemutatására, a jeles könyv megjelenésének alkalmából.

A dorogi helytörténetet eddig is rengeteg mű, kiadvány, dolgozat gazdagította, amely ezúttal egy igazi hiánypótló alkotással bővült. Városunk jeles közéleti személyisége, Dankó József alapos és nagyszerű munkájából született kötet a dorogi sportélet egy kiváló szegmensének feldolgozásával. A szerző a valaha a magyar labdarúgó válogatottban szerepelt egykori dorogi futballistákat mutatja be időrendi – a válogatottba való kerülésük sorrendjében. Ezen felül a dorogi egyesület és maga a település a labdarúgó válogatotthoz kötődő egyéb kapcsolatairól is átfogó képet ad. Mindezt rengeteg archív fotóval gazdagítva és illusztrálva.

A Dorogi válogatottak – Válogatottak Dorogon című kiadvány egyben a Dorogi Füzetek sorozat legújabb köteteként illeszkedik a sorba. A könyv megjelenése alkalmából ünnepi könyvbemutatót rendeznek, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Borítókép: A magyar Aranycsapat (forrás: goal.com)

Szabó Gyula

Megosztás