Kategóriák: EsztergomHírek

Elektromos kerékpárokat vásárol az esztergomi bicikligyártól a posta

Az uniós közbeszerzési közlöny szerint a Magyar Posta Zrt. által kiírt tendert az esztergomi Neuzer Kft. nyerte el. A posta 1704 darab elektromos rásegítési kerékpárt igényel.

A ted.europa.eu szerint 1704 elektromos rásegítési kerékpárt kért a posta, ebből pedig 1193 darabot biztosan átvesz, a többi opcionális mennyiség. Ez azt jelenti, hogy a fennmaradó 511 kerékpárról később dönt a posta, hogy tart-e rá igényt, vagy sem.

A kerékpárok beszerzésére kiírt tendert az esztergomi kerékpárgyár, a Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el. A vállalat több mint egymilliárd forintos (1.028.875.000 Ft) ajánlatot adott az említett mennyiségre, így 1704 kerékpár esetén 603.800 forintba kerül majd darabja.

A felek szeptember 27-én írták alá a szerződést, így meg is kezdődhet a kerékpárok legyártása. A szerződés szerint a vállalatnak olyan járműveket kell készítenie, amelyeknek az élettartama legalább hat év, teljesítménye 250 W, legalább 25 kilométert meg tud tenni egy töltéssel és saját tömege maximum 50 kilogramm.

Borítókép: illusztráció (neuzer.hu)