Kategóriák: DorogHírek

Ingatlanpiac: Dorog területén a stagnálás és az áremelkedés volt a legjellemzőbb a 2021-as évre

Kijelenthető, hogy eddig a koronavírus hatása, valamint az idei év változásai nem hoztak nagyon nagy fordulatot Dorog ingatlanpiaci árainak alakulásában. A legtöbb ingatlantípus tekintetében az árak kisebb mértékű emelkedését, illetve stagnálását tapasztalhattuk. Számottevő drágulás csak a márciusi és az áprilisi hónapokban volt megfigyelhető. Már az év elején is érzékelhető volt, hogy a korábbi éveket jellemző áremelkedési tendencia mérséklődött.

Nemrég már beszámoltunk arról, hogy ennek ellenére a drágulás elérte a Dorogi-medence ingatlanpiacát is. Az ősz beköszöntével az ingatlanárak korrekciónak indultak, az idei év márciusától kezdve pedig rohamos ütemű drágulás vette kezdetét. Most pedig annak járunk részletesebben utána, hogy Dorog területén a 2021-es évben milyen változások mentek végbe az átlagárakban.

A családi házak ára 290-320 ezer Ft/m2 között mozgott

Dorog családi házainak esetében az év eleji átlagár 304 ezer Ft/m²-re volt tehető. Ez az összeg az márciusi hónapig folyamatosan 300 ezer forint felett mozgott négyzetméterenként. Áprilisban az átlagár egészen 290 ezer Ft/m²-re csökkent le. Ezt követően viszont újra 300 ezer Ft/m2 feletti árfekvés szemtanúi lehettünk egészen júniusig. Ezután folyamatosan 290 ezer forint körüli négyzetméterenkénti árak uralkodtak a városban.

A panellakások tekintetében sem volt túl mozgalmas a 2021-es év

Az Ingatlannet.hu statisztikai adatai alapján a dorogi panelek árai a házakhoz képest már szemmel látható mértékben emelkedtek az idei évben. Egész évben mérsékelt változások történtek az átlagárakban.

Az év elején közel négy hónapos stagnálás vette kezdetét városunkban. Ekkor az árak 330 ezer Ft/m2-re voltak tehetőek. Az áprilisi hónapban szokatlan mértékű drágulást figyelhettünk meg, hiszen ekkorra 320 ezerről 410 ezer Ft/m2-re emelkedtek az átlagárak. Áprilisról júniusra viszont ennél az ingatlantípusnál az árak csökkenése volt jellemző, hiszen a júniusi hónap során az átlagár már csak 380 ezer Ft/m2 volt. Júliusban egy kisebb drágulás volt megfigyelhető, majd azt követően augusztusban újra 380 ezer Ft/m2-es átlagáron kínálták eladásra a dorogi paneleket.

A téglalakások ára változott a legmozgalmasabban idén

Annak ellenére, hogy a járványhelyzetnek sikerült lelassítania a dorogi téglalakások áremelkedésének mértékét is, mégis ennél az ingatlantípusnál voltak a legváltozatosabbak az átlagos kínálati árak. Az idei év első három hónapjában még csökkent a téglalakások átlagára: 314 ezer forintról 296 ezer forintra mérséklődött az átlagos négyzetméterár. Ezt követte egy nagyobb áremelkedés márciusról júniusra, majd itt is stagnálás volt jellemző az átlagos árszínvonalra. Elmondható, hogy az elmúlt hét hónapban a 290-440 ezer Ft/m²-es tartományban mozgott a dorogi ingatlanpiacon kínált lakások átlagos négyzetméter ára. Idén augusztusban pedig az átlagos árfekvés 409 ezer forintra volt tehető négyzetméterenként.

Borítókép: Tóth Krisztián

Megosztás
Tegek: Dorogingatlan