Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Ágyneműtartóban rejtegette a marihuánát Tokodon

Vádiratot nyújtottak be azzal a visszaeső férfival szemben, aki fogyasztotta, árulta, és az ágyneműtartóban rejtegette a marihuánát tokodi lakóhelyén. A férfi börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra számíthat.

A vádirat szerint a férfi 2020. év elején marihuánát tartalmazó növényi anyagot szerzett meg, amelyet a tokodi lakóhelyén tárolt. A férfi az anyagot grammonként kiporciózta, majd havonta 1-2 alkalommal rendszeresen értékesített egy fogyasztónak, legutóbb 2020. június 19. napján az esti órákban, amikor 8 tasak marihuánát értékesített.

A Dorogi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást az akkor 23 éves tokodi férfi ellen. A dorogi nyomozók 2020. július 15-én fogták el a tokodi férfit, akinek lakcímén kutatást tartottak. A nyomozó hatóság az utolsó ügyletben eladott kábítószert lefoglalta. Az elkövető a szobájában az ágyneműtartóba rejtett el marihuanát, amit a nyomozó hatóság ugyancsak lefoglalt. A vádlott nem csak árulta, hanem fogyasztotta is a kábítószert, az által értékesített és birtokolt marihuána totál THC tartalma nem éri el a csekély mennyiség felső határát.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 75.000 Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / police.hu
Fotó: Rendőrség