Kategóriák: EsztergomHírek

A pizzafutár autóját is ellopta

Meghosszabbíthatják az előzetes letartóztatását annak az üllői lakosnak, aki gépkocsikat és pénztárcát lopott Esztergomban.

Az indítvány szerint a férfi 2021. augusztus 29-én 22 óra 48 perckor álnéven rendelt ételt, a kézbesítési címeként olyan esztergomi címet adott meg, ami nem az övé. A pizzafutár kb. 30 perc elteltével kiszállította a megadott címre az ételt gépkocsival.  Az elkövető titokban figyelte a sértettet, vele folyamatosan telefonon kapcsolatban állt és őt – azért, hogy a gépkocsijától eltávolítsa – az esztergomi térre irányította.  A futár az indítókulcsot a gépkocsiban hagyta. Az elkövető a járműbe beült és azzal elhajtott, a gépkocsiban volt 8.500 Ft értékű étel, melegen tartó táska, valamint rádiósmagnó, USB töltő, és kormányvédő. Az esztergomi rendőrök a gépkocsit másnap megtalálták, a rádiósmagnót pedig a gyanúsított esztergomi lakóhelyén foglalták le.

A férfi 2021. szeptember 3-4. között egy esztergomi ház elől vitt el egy személygépkocsit, amiben a sértett benne felejtette az indítókulcsot. A gépkocsit az esztergomi rendőrök szeptember 4-én délelőtt megtalálták, a gépkocsiból a férfi használati tárgyakat lopott, a járműről levette mindkét rendszámtáblát és azokat a Dunába dobta.

Az elkövető 2021. augusztus 25-én az esti órákban kerékpárral közlekedett az Esztergom Kis-Duna sétányon, amikor utolérte az előtte szintén kerékpárral közlekedő sértett nőt. Amikor a férfi a nő mellé ért, egy hirtelen mozdulattal kikapta a sértett kerékpárjának első kosarába helyezett bevásárlótáskáját, amiben iratai, készpénze és használati tárgyai voltak.  A lopás elkövetési értéke 25.000 Ft, amely nem térült meg, mivel a táskát és annak tartalmát a gyanúsított később a Dunába dobta.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2021. szeptember 10. napján egy hónapra elrendelte. Az Esztergomi Járási Ügyészség most indítványozta a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítását.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Fotók: police.hu