Ököllel és fabottal támadt feleségére egy esztergomi férfi

Meghosszabbíthatják a letartóztatását annak a férfinak, aki Esztergomban rendszeresen bántalmazta, ököllel, fabottal ütötte a feleségét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. augusztus 25-én a délutáni órákban esztergomi lakóhelyükön előzetes szóváltást követően, féltékenységből fakadóan tettleg bántalmazta – az egyébként általa korábban is rendszeresen bántalmazott – feleségét akként, hogy ököllel és egy nagy fabottal, számos alkalommal megütötte, továbbá a fekvő sértettet megtaposta, a hátán ugrált. Ennek következtében a sértettnek testszerte több sérülése keletkezett, a lépe leszakadt, mely életveszélyes sérülésnek minősül.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra, 2021. szeptember 9-én elrendelte a férfi letartóztatását.

A főügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén felesége, vagy a rá terhelő vallomást tevő tanúk sérelmére szabadságvesztéssel büntetendő újabb, erőszakos bűncselekményt követne el, továbbá a sértettet és a bűntetőeljárásban részt vevő más személyeket jogellenesen befolyásolná és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné.

Az indítványról a nyomozási bíró az ügyiratok alapján fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó