Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Negyedmagával követte el a rablásokat

Vádiratot nyújtottak be azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki negyedmagával bántalmazott és kirabolt két idős embert Dorogon.

A vádirat szerint a férfi negyedmagával gépkocsival utazott a dorogi sértettek házához 2014. február 4-én az esti órákban, mert azt a tippet kapták, hogy az akkor 84, illetve 81 éves sértettek nagyobb összeget tartanak maguknál.

Az egyik elkövető a kertkaput megemelte, így az kinyílt, majd a ház áramellátását kiiktatta, ezért a sértett férfi kilépett a házból, felkapcsolta a megszakítót. Ekkor a vádlott a sértett férfit a mellkasánál fogva a lakás padlójára lökte, ököllel arcon ütötte és egy kb. 10 cm-es pengehosszúságú kést a feje mellé téve megkérdezte tőle, hogy „hol van a pénz és az arany”, ezután a késsel fenyegette, hogy a torkát elvágja, a cipőjével a fejére lépett. A vádlott a sértett férfinak horzsolt és zúzott sérüléseket okozott.

A vádlott két társa a lakást átkutatta, egyikük a sértett nő arcára pulóvert szorított, pénzt és aranyat követelt tőle.

A sértett nő az erőszak és fenyegetés hatására elmondta, hogy hol tartják a pénzüket és hol tartja az ékszereit, amely miatt a rablók 205.000 Ft készpénzt, valamint a sértett nő összesen 245.640 Ft értékű ékszereit magukhoz vették. A három férfi negyedik társa, aki a tippet adta a rabláshoz, és aki a helyszínt megmutatta a társainak, a gépkocsiban várakozott az elkövetés közben.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Korábbi hírek a témában:

Rabolt, külföldre szökött, elfogták – vádat emeltek ellene>>

Egyezség alapján hat év fegyház a külföldön elfogott rabló büntetése>>

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás