Esztergomi sikerek a 92 órás megyei nagyhalfogó versenyen

Szinte az utolsó éjszakáig nem volt biztos esélyes a 92 órán át tartó neszmélyi nagyhalfogó versenyen, melyet idén először rendezett meg a Duna-ágban a Komárom-Esztergom megyei Horgászegyesületek Szövetsége. A négy óra híján megszakítás nélkül négy napig tartó versenyen végül két esztergomi és egy tatabányai csapat állhatott dobogóra. Az eseménnyel egy időben gyermekeknek is rendeztek horgász vetélkedőt, melyen harmincan vettek spiccbotot a kezükbe.

A három fős csapatok 4 bottal horgászhattak. Az győzött, aki súlyra a legtöbb halat fogta, az eredménybe azonban csak a ponty és az amur számított bele, azok közül is csak az öt kilónál nagyobb példányok. A versenyzők dolgát nehezítette, a Duna alacsony vízállása, az első két napban tomboló augusztusi meleg. Az utolsó napokra megérkezett a hidegfront, megjött a halak étvágya és számos, öt kilónál nagyobb hal akadt horogra.

A versenyre kilátogatott a KEMHESZ kezelésében lévő, Komáromtól Esztergomig terjedő Duna-szakasz két országgyűlési képviselője is. Czunyiné dr. Bertalan Judit kiemelte, hogy semmivel nem pótolható élményt szerezhettek a gyerekek. Dr. Völner Pál elmondta, horgászoké az ország legnagyobb civil egyesülete és a megyei szövetség a horgászat minden területén lelkiismeretes munkát végez, beleértve az érdekképviseletet, a környezetvédelmet, a továbbképzést, az utánpótlás nevelést és a halőrzést.

A verseny az utolsó 24 órában dőlt el, akkor került az élre az Esztergomi Snecizők, mégpedig úgy, hogy három és fél nap alatt egyetlen egy darab értékelhető halat sem fogtak. Az első helyhez végül órák alatt emeltek ki nyolc halat, 67,1 kilogrammos összsúllyal.

A második helyet a Csőri-csali-KEMHESZ TEAM szerezte meg 54 és fél kilogrammal, hét hallal. A dobogó harmadik fokára a tatabányai Galla-Line Carp Team állhatott fel, öt halból álló, 32 kilós eredménnyel. A versenyzőket kupákkal és értékes vásárlási utalványokkal díjazták, melyek a nevezési díjakból folytak be.

A verseny idejére a neszmélyi Duna-ágon hajózási tilalmat vezettek be a közlekedési hatósággal egyeztetve. A KEMHESZ ezúton is köszöni az érintett kishajó tulajdonosok megértését és jövőre várhatóan újra megrendezi a nagyhalfogó versenyt. 

Az eredményhirdetés után horgász nap kezdődött az Éden Kempingben gyermek horgászversennyel és halfőző versennyel.

Fotók, forrás: KEMHESZ