Kategóriák: EsztergomHírek

Szlovákia felől érkezett a bűz Esztergomba

Szeptember 23-án és 24-én orrfacsaró bűz terjengett Esztergomban. Kiderült, hogy Párkány térségében trágyáztak a mezőgazdasági területeken.

A trágya „illat” eredetét napokig mindenki csak találgatta. Többen úgy vélték, hogy valószínűleg Bajna térségében trágyáznak, hiszen a 2020-as és 2019-es bűzért az ottani tésztagyártó vállalat volt a felelős. Erről tájékoztatták a lakosságot és idén is közleményt adtak ki, hogy augusztusban a trágyázás miatt néhány napig kellemetlen szag fordulhat elő a környező településeken.

Párkány város az alábbi közleményt adta ki 2021. szeptember 24-én a hivatalos honlapján: „Több lakossági panasz érkezett az elviselhetetlen szag miatt városunkban. A helyzet felmérése során megállapítottuk, hogy szerves trágya kijuttatása folyik a környező mezőgazdasági területeken.  A helyzetet konzultáltuk a Nyitrai Központi Mezőgazdasági Ellenőrző és Minősítő Intézettel, amely megerősítette, hogy ez a módszer megfelel a szokásos eljárásnak, és néhány nap múlva a kellemetlen szag eltűnik.”

Fotók, forrás: sturovo.sk

Megosztás