Kategóriák: DorogHírek

Új közösségi termet adtak át Dorogon

A Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének félmillió forintos támogatásával új közösségi termet alakítottak ki a dorogi művelődési ház alagsorában. A klubtermet a dorogi gimnazisták fogják használni.

A korábban raktárhelyiségként funkciónáló terem új laminált padlóburkolatot kapott, újrafestették a falakat, de új berendezési tárgyak – többek között színes babzsákok és formálható asztalok – kerültek a közösségi térbe. A Richter pedig arculati elemekkel egészítette ki a terem berendezését. A laza, barátságos környezet hozzájárul a diákok korosztályához illeszkedő, barátságos légkör megteremtéséhez.

Garai Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének főmérnöke elmondta, hogy a tavalyi évben már sikerült támogatni helyi oktatási intézményt, melynek keretében a Zrínyi iskolában egy okostáblát adtak át. „Most pedig ötszázezer forint értékben támogattuk ennek a klubteremnek a megvalósulását, melyet szeretettel adunk át a gimnazistáknak, hogy a dorogi diákok kulturált környezetben tudják eltölteni szabadidejüket” – tette hozzá a főmérnök. Garai Zoltán kiemelte azt is, hogy a közösségi teremben szeretnének workshopokat is tartani, hogy a fiatalok megismerhessék a vállalatot és segítsenek a pályaválasztás előtt állókon. „Hosszú távon számítunk a fiatalokkal való közös gondolkodásra és együttműködésre” – jegyezte meg a főmérnök.

binary comment

Szabó-Berghauer Zoltán, a Dorog Város Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója örömét fejezte ki, hogy tavaly óta egy komolyabb együttműködés indult el a város és Richter között. „A mi részünkről megvalósul az, ami a szlogenünk is, hogy teret adunk a kultúrának, mindemellett szeretnénk nyitni a közösségek és a fiatalok felé is” – tette hozzá az intézményvezető, majd megjegyezte: „Bízom benne, hogy a gimnáziummal való együttműködés a közösségi tér létrejöttével szorosabb lesz, a vállalatnak pedig nagyon köszönjük ezt a támogatást, hogy egy használaton kívüli raktárhelyiségből ilyen csodálatos klubtermet alakíthattunk ki. Remélem, hogy színes programokat és előadásokat szerveznek majd itt a diákok.”

binary comment