Az ellátatlan bordatörések miatt halt meg

Vádat emeltek azzal az esztergomi férfival szemben, aki tavaly tavasszal úgy leszorította testvérét az ágyra, hogy annak sorozatos bordatörései keletkeztek. A mentális betegséggel küszködő sértett később az ellátatlan sérülések miatt elhalálozott.

A vádlott és testvére, a sértett együtt éltek egy esztergomi családi házban. A sértettről mentális betegsége miatt a vádlott gondoskodott. 2020. év tavaszán, egy napon a sértett ideges állapotba került, a vádlott nem tudta megnyugtatni ezért lelökte az ágyra, majd teljes testével ráfeküdt a sértettre és a mellkasát összenyomva lent tartotta őt. A sértett a vádlott leszorítása következtében többszörös bordatörését szenvedett el, orvosi segítséget azonban nem kért.

A sértett 2020. március 11-én esztergomi otthonában ismételten ideges lett, a szoba ajtaját csapkodta, kezével a falat ütötte és ismeretlen körülmények között orrcsonttöréssel járó sérülést szenvedett el. A vádlott miután észlelte, hogy a sértett magatehetetlenül a földön fekszik, mentőt hívott hozzá, azonban testvére életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen elhalálozott.

A vádlott által okozott bordatörések, azok ellátatlansága miatt kialakult keringési, légzési elégtelenség okán a kórosan lesoványodott, legyengült sértett halálhoz vezettek. Az orrcsonttörés állapotrosszabbító hatással bírt.

Az ügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó