Megújul a Strázsa-hegyi tanösvény

A tanösvény fejlesztése során nemcsak a szakmai tartalom és bemutatás frissül, hanem a használaton kívüli talajeróziót gyorsító utakat lezárják, valamint a hegytetőn pihenőpontot alakítanak ki. Ezért a korábban meghirdetett időszakos lezárás várhatóan októberig tart majd.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a LIFE IP GRASSLAND-HU és a LIFE4OaksForests projektek keretében újítja meg Strázsa-hegyi tanösvényét. Az gyepeket és erdőket érintő két projekt tevékenység éppen úgy kiegészíti egymást, ahogy maguk a kezelt és bemutatandó élőhelyek; a pannon lejtősztyeppek, galagonyás-kökényesek és a regenerálódó pannon molyhos tölgyesek.

A tanösvény kialakításában nagy szerep jut a LIFE IP GRASSLAND-HU projekt önkénteseinek, az Új Akropolisz Nemzetközi Közhasznú Egyesületnek, akik a szeptember 11-12-ei hétvégén megkezdték a tanösvény kitakarítását, ezzel is segítve annak fejlesztését. A LIFE IP GRASSLAND-HU projekt keretében ez volt az első önkéntes nap, melyet számos fog még követni a projektterületen szükséges kisebb helyi munkák elvégzésére.

A felújítás idejére a tanösvényt a Nemzeti Park Igazgatóság ideiglenes lezárta. A munkálatok az őszi hétvégéken folytatódnak. A lakosság és kirándulók megértését és türelmét kérik, amíg a felújítás tart!

Fotók, forrás: Duna-Ipoly Nemzeti Park

Megosztás