A pizzafutár autóját is ellopta

Az esztergomi nyomozók azonosították és elfogták azt az üllői lakost, aki gépkocsikat és pénztárcát lopott Esztergomban. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, a bíróság elrendelte letartóztatását.

A gyanúsított 2021. augusztus 25-én este kerékpározott az Esztergom Kis-Duna sétányon, amikor utolérte az előtte szintén kerékpárral közlekedő sértettet és mellé érve kikapta a kerékpár kosarába helyezett bevásárlótáskát. A lopás elkövetési értéke 25.000 forint, amely nem térült meg, mivel a táskát és annak tartalmát a gyanúsított a Dunába dobta.

2021. augusztus 29-én 22 óra 48 perckor a gyanúsított álnéven rendelt ételt, kézbesítési címeként pedig nem a tartózkodási helyét adta meg és az esztergomi címre érkező futárt, hogy a kocsijától eltávolítsa, telefonon elirányította. A gyanúsított szándéka az volt, hogy a pizzafutár gépkocsijában lévő ételt megszerezze, ezért a sértett észlelése nélkül a gépkocsihoz ment, de amikor észrevette, hogy az indítókulcs benne van, elhatározta, hogy elviszi a gépkocsit. A gyanúsított a járművel elhajtott, majd abból jogtalanul eltulajdonította az abban talált ételt, melegentartó táskát, rádiósmagnót, USB töltőt, kormányvédőt, közel 50.000 forint értékben.

2021. szeptember 3-4. között a gyanúsított jogtalanul eltulajdonított egy leparkolt személygépkocsit egy esztergomi ház elől, amiben a sértett benne felejtette az indítókulcsot. A gyanúsított célja az volt, hogy egy másik járműről levett rendszámmal használja azt. A gépkocsiból a gyanúsított jogtalanul eltulajdonította a sértett 2 db napszemüvegét, egy elektromos rollert és a gépkocsi kulcsait, irattartóját. Emellett a járműről levette mindkét rendszámtáblát és azokat a Dunába dobta.

Jelen ügyben a gyanúsított a vagyon elleni bűncselekményét – annak bizonyítása esetén – mint különös visszaeső követte el. Megalapozottan feltehető tehát, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság 2021. október 10. napjáig a letartóztatását elrendelte. A végzés végleges.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / police.hu
Fotók: police.hu