Berúgta a dohánybolt ajtaját

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a dohányboltba az ajtó berúgásával hatolt be, és onnan készpénzt lopott.

A vádirat szerint a férfi 2020. december hó 13-án 4 óra 36 perckor az esztergomi dohánybolt ajtaját berúgta, oda bement és a kasszából ellopott 47.000 Ft készpénzt.

A férfi a lopott pénzből műszaki cikkeket (webkamerát, hangfalat, hangfalszettet, videómagnót) vásárolt.

A dohánybolti lopást közvetlenül megelőzően az esztergomi szálló egyik szobájából laptopot, USB kábelt, powerbankot, projektoros órát, Mikulás-csomagot, karácsonyi csomagot lopott összesen 68.795 Ft. értékben. A lopott tárgyakat a szállón lévő saját szobájában az ágyneműtartóban rejtette el.

Az elrejtett tárgyakat egy másik elkövető az ágyneműtartóban fellelte, és azok közül a laptopot, az USB kábelt eltulajdonította, ezeket 10.000 Ft-os vételáron értékesítette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a dohánybolti tolvajt végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre és 49.295 Ft vagyonelkobzásra, a tolvajt meglopó férfit elzárásra ítélje.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség