Kategóriák: HírekKék hírek

Hamis rendszámmal hozta haza a pótkocsit

Jogerősen háromszázezer forint pénzbírságot szabtak ki azzal a dömösi férfival szemben, aki egy horvát honosságú pótkocsira magyar rendszámot szerelt fel.

Az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményes vádiratot nyújtott be azzal a dömösi férfival szemben, aki 2021. április 9-én Horvátországban megvásárolt egy horvát honosságú pótkocsit.

A férfi a megvásárolt pótkocsit megfelelő okmányok hiányában nem tudta volna Magyarországra hozni, ezért a pótkocsi eredeti rendszámtábláját eltakarva a pótkocsira Horvátországban felszerelte egy magyar forgalmi rendszámot, ezáltal a pótkocsi egyedi azonosító jelét meghamisította. Ezt követően a férfi a meghamisított hatósági jelzésű pótkocsit egy személygépkocsihoz kapcsolta, és a járműszerelvénnyel Magyarországra közlekedett, ahol 2021. április 9. napján 22 óra 10 perckor rendőri intézkedés alá vonták.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 300.000 Ft pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben. A büntetővégzés jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: illusztráció

Megosztás