Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Több autóbuszjárat ideiglenesen szünetel megyénkben

Nemrégiben kerestük meg a Volánbusz Zrt.-t azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi időszakban több mentrend szerinti autóbuszjárat kimaradt. A társaságtól választ kaptunk a járatkimaradások okára, egyben tájékoztatjuk az utazóközönséget az egyes autóbuszjáratok ideiglenes szüneteltetéséről.

A Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága arról tájékoztatott, hogy jelenleg átmeneti és lokális munkaerőhiány van a vállalatnál. A Komárom-Esztergom megyében júniustól felmerült ideiglenes létszámhiány kialakulásában nagy szerepe van a magas betegszámnak, amely az elmúlt évek átlagos adataihoz képest 2-3 szoros, valamint a szabadságok jogszabály szerinti kiadásának. Azonban a társaság legfőbb célkitűzése a megbízható, biztonságos személyszállítási közszolgáltatás biztosítása. Ennek érdekében pedig a teljes szolgáltatási területükön folyamatosan figyelik, valamint elemzik a működésüket és a munkaerőpiaci helyzetet. Augusztus 23-tól átszervezésekkel, más térségből átcsoportosított autóbuszvezetőkkel csökkentik a kimaradó járatok számát úgy, hogy 5-10 percen belül az eljutás biztosított legyen. Szeptember elejére (iskolakezdésre) a lehetőségek szerint minimalizálják a járatkimaradásokat. A változásokról honlapjukon és állomásaikon tájékozódhatnak az utasok, illetve az érintett önkormányzatokat levélben is értesítik.

A kommunikációs igazgatóság kiemelte, hogy a megyében is azonnal lépéseket tettek a munkaerőhiány pótlásának érdekében. Első körben önként vállalt túlmunka megállapodásokkal, racionalizálással igyekeznek áthidalni a létszámhiányt. Ezzel párhuzamosan pedig toborzást is végeznek. Ennek keretében „D” kategóriás vezetői engedély megszerzését is támogatják, melyre a térségben eddig 9 fő jelentkezett, akiknek az autóbusz-vezető képzése jelenleg is zajlik. A Volánbusz folyamatosan várja a jelentkezéseket autóbusz-vezetői munkakörbe az ország számos pontján.

Itt kiemelnénk azt, hogy a mai világban már nem csak szakállas bácsik vezetnek menetrend szerinti autóbuszokat, hanem fiatal férfiak és nem egyszer látni most már fiatal csinos autóbuszvezető nőket is. Tehát minden olyan személy, aki affinitást érez, hogy autóbuszt vezessen, jelentkezzen bátran! A Volánbusz Zrt. „C” kategóriás vezetői engedéllyel is várja a pályázókat. Jelentkezni ide kattintva lehet!

A Volánbusz Zrt. fontosnak tartja azt is, hogy az utasok megfelelően legyenek tájékoztatva az egyes járatok kimaradásáról. Ez a pályaudvarokon egyszerűbb, hiszen hangosbemondókon és a kijelző készülékeken megoldott, azonban a települések megállóhelyein ezt nem tudják kivitelezni. Ennek érdekében rendszerezték a járatokat és tájékoztatják a tömegközlekedésben résztvevőket az egyes autóbuszjáratok ideiglenes szüneteltetéséről.

Esztergom és térségében az alábbi járatok 2021. augusztus 25-étől ideiglenesen szünetelnek:

Ezen felül az 5.30-kor és 9.25-kor Komáromból induló és Esztergomig közlekedő, valamint a 8.10-kor és 12.10-kor Esztergomból induló és Komáromig közlekedő, továbbá a 19.30-kor Komáromból induló és Nyergesújfaluig közlekedő és a 22.20-kor Nyergesújfaluról induló és Dunaalmásig közlekedő autóbuszjáratok is idegilenesen szünetelnek.

További leállított járatok Komárom-Esztergom megyében>>

Indulás előtt az aktuális mentetrendről a Menetrendek mobil alkalmazásban, valamint a menetrendek.hu és a volanbusz.hu honlapon tájékozódhatnak!

Az autóbusz-társaság a kellemetlenségekért utasai elnézést és megértését kéri.