Kategóriák: Hírek

Női napszemüvegek ősszel is

Mindenkinek ismerős az az időszak, amikor előbukkannak a nyár első napsugarai, a hőmérő higanyszála épp csak érinti a 25 fokot, és hirtelen már csapból is az folyik, hogy mennyire fontos védenünk a bőrünket a káros UV sugaraktól, fejünket pedig a napszúrástól. De miért nincs ilyenkor szó arról, hogy ugyanennyire fontos védenünk a szemünket is a napsugárzástól? Érzékeny látószerveink nagyon könnyen megsérülhetnek, ha nem védekezünk megfelelő, szűrős napszemüveggel és sajnos ezek a sérülések lassan és észrevétlenül történnek.

Sokan nem tudják, hogy mégis hogyan védhet meg bennünket egy megfelelő védelmet nyújtó napszemüveg a szemkárosodás veszélyétől. Először is tisztázzuk, hogy mi is valójában a megfelelő napszemüveg! Az első és legfontosabb tényező, ha napszemüveg vásárlására kerül a sor, hogy UV szűrővel rendelkezzen a kiválasztott szemüveg lencséje, hiszen e nélkül a sötét színű lencse önmagában nem tudja kizárni az ultraibolya sugarakat, sőt, az árnyékolás hatására a pupilla megnyugszik, kitágul, így pedig még több szűretlen sugarat nyel magába. Ez különösen veszélyes, hiszen ez szinte tünetek nélkül történik és hajlamosak vagyunk tudomást sem venni az esetleges problémákról, miközben továbbra is a megfelelő védelemmel nem rendelkező, de divatos női napszemüveg mellett döntünk.

Ez hosszú távú problémákat is szülhet, amelyet nem érdemes kivárni! Mindig UV szűrős napszemüveg mellett döntsünk és ha extra védelmet szeretnénk, akkor olyat keressünk, amely rendelkezik polárszűrővel is! A polarizált napszemüveg olyan plusz protekciót biztosít, amely a vízszintesen érkező fénysugarakat is elhárítja, így különösen előnyös például olyanok számára, akik sokat vezetnek.

Érdemes említést tenni arról is, hogy a megfelelő UV -és polárszűrős napszemüveg jobb, ha nem kerül a fiók végére nyár végén, hiszen egész évben találkozhatunk erősebb-gyengébb sugárzással – a Nap nem pihen a többi évszakban sem!

Ha őszre gondolunk, akkor az utóbbi évek időjárásából kiindulva nem feltétlenül a napsütés jut eszünkbe, hanem a hűvös, nedves, esős napok. Pedig épp ezeken a napokon a nedves betonról visszaverődő fény, vagy az alattomosan, épphogy átszűrődő napfény az, amely veszélyt jelent a szemünkre. Mindenképpen jó tehát, ha van nálunk ezekben a hónapokban is napszemüveg, különösen előnyös, ha polarizált lencsével ellátott fajtát vásárolunk erre az időszakra, különösen akkor, ha gyakran vezetünk. Szemünk védelme mellett a női napszemüveg egy kiváló kiegészítő, ősszel pedig igencsak egyszerű szettünkhöz igazítani, hiszen ilyenkor kerülnek elő a meleg, őszi színek, amely szerencsénkre rendkívül gyakran előforduló színárnyalatok a női napszemüvegek világában.

Nézzük csak például a Guess kínálatát, ahol megannyi barnás, sárgás árnyalatú keretet és lencsét találhatunk, melyeket könnyű kombinálnunk őszi kabátunkkal, egyéb kiegészítőinkkel. Szerencsére a stílus ebben az esetben sem kell, hogy a minőség és a szemvédelem rovására menjen, hiszen a Trendmaker webshopjában minden márkás napszemüveg megfelelő szűrőkkel van ellátva. Gondoljunk csak a Polaroid polarizált kollekciójára, amely nem csak UV- és polárszűrővel ellátott, de többféle stílusú és színárnyalatú napszemüveget kínál.

Az ősz csalóka fényviszonyainak problémája jellemző a tavaszi hónapokra is, amikor még tart a csapadékos időszak, de már megnőtt a napos órák száma. Ilyenkor már szívesebben vesszük elő a szép női napszemüveget is, hiszen a lazább öltözet mellé úgy érezzük, jobban illik ez a kiegészítő.

Bármilyen meglepő is, télen se feledkezzünk el szemünk védelméről! A leghidegebb évszakban gyakran előfordul, hogy elvakít bennünket a földön lévő hótakaróról visszaverődő napfény, ilyenkor jusson eszünkbe, hogy a vízszintesen érkező fényhullámok sokkal fókuszáltabban érkeznek, ezért nem csak úgy érezzük, hogy vakítóak, de valóban rendkívül károsak is!

Nézz szét széles női napszemüveg kínálatunkban és találd meg minden évszakra a legjobban hozzád illő és szemeidet megfelelően óvó napszemüveget!

Megosztás