Kategóriák: EsztergomHírek

Újabb körforgalom épül Esztergomban

Esztergomban a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út torkolatánál körforgalmat alakítanak ki – jelent meg a Magyar Közlöny augusztus 11-ei számában.

A 1582/2021. (VIII. 11.) kormányhatározat alapján a Kormány az Esztergom,  1111.  jelű  összekötő  út,  35+032  –  35+394  km  szelvények  közötti  –  a  Dobogókői  út  –   Petőfi  Sándor  út  –  Terézia  utca  –  Kálvária  út  torkolatánál  körforgalom  kialakítását  is  magában  foglaló  –  szakasz   átépítéséhez költségvetési támogatást nyújt mintegy másfél milliárd forint értékben.

„Egyeztettem a szaktárcával, és a napokban döntött is a kormány: egy újabb körforgalom segíti hamarosan az esztergomi autósokat, tovább javul a városi közlekedés!” – írja dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán. Kiemelte, hogy akár tíz percet is kell állni csúcsforgalom idején a dugóban a Petőfi Sándor utca és a Dobogókői út kereszteződésnél – aki sietett már munkába, vagy gyerekkel iskolába, az tudja, hogy mennyit számít ennyi felesleges várakozás… „Éppen ezért kezdeményeztem az illetékes minisztériumoknál, hogy biztosítsanak forrást és a lehetőséget a helyzet megoldásához. Hernádi Ádám polgármester úr is támogatta a projektet, az önkormányzat pedig vállalta is a csomópont és a környezete műszaki terveinek az elkészíttetését. Nemsokára elkezdik tehát a piskóta alakú csomópont kiépítését, így nemcsak gyorsabban, hanem biztonságosabban is közlekedhetnek majd az esztergomiak!” – jegyezte meg a képviselő.

Borítókép: Google Street View
Második kép: Google Maps (illusztráció)