Kategóriák: Hírek

Településbejárást tartottak Bajóton

Augusztus 10-én, kedden dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője Tóth Zoltánnal, a település polgármesterével együtt tekintette meg a nemrégiben megvalósult, valamint a folyamatban lévő fejlesztéseket Bajóton.

A bejárás során ellátogattak az általános iskolához, amelyet a közelmúltban korszerűsítettek energetikailag. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint százmillió forintból kicserélték a nyílászárókat, napelemrendszert építettek ki, az épületet szigetelték és akadálymentesítették, valamint felújították a villamos hálózatot. Az iskola után megtekintették a tavalyi év végén kialakított termelői piacot is, melyet szintén pályázati támogatásból valósítottak meg. De a beruházások sora itt még nem ér véget, hiszen tavaly újult meg a Bottyán utca aszfaltburkolata és a Szabadság utca járdájának felújítása.

A beruházások nem állnak meg a településen, hiszen hamarosan megújul a Széchenyi utca burkolata és az út alatt található csapadékelvezető rendszer felújítása. Sőt a Magyar Falu Program keretében felújítják és energetikailag korszerűsítik a Petőfi utcában található közösség épületet, valamint konyhai eszközöket szereznek be, mintegy húszmillió forintos támogatásból.

Fontos kiemelni, hogy 2020-ban Bajóton az esőzések következtében öt alkalommal alakult ki villámárvíz, a jövőben pedig, hogy elkerüljék az ilyen katasztrófákat, mintegy négyszázmillió forintos állami támogatásból alakítanak ki záportározót a falu szélén. Mindemellett szintén egy pályázaton hetvenötmillió forintot nyertek öt vízelvezető áteresz felújítására.

„Az elmúlt évtizedben a magyar falvak rengeteg támogatást kaptak, hiszen a kormány számára kiemelten fontos a vidék, a vidéken élő emberek sorsa. Bajót példája is jól mutatja ezt. Tavaly villámárvizek sújtották a települést, és már idén 400 millió forintot tudunk biztosítani arra, hogy a falu fölött egy védőgátat építsünk. Péliföldszentkereszten egy lenyűgöző látogatóközpont épült, utak, járdák újulnak meg folyamatosan, korszerűsítették az általános iskolát, piacteret alakítottak ki – lehetne még sorolni a fejlesztéseket, beruházásokat, de ezek a példák is jól mutatják, hogy az élet minden területén történtek előrelépések. Emlékszünk: régebben ez nem így volt. Gyurcsányék a mai napig lenézik a vidéki embereket. Ennek megfelelően is kormányoztak: megpróbálták elsorvasztani a falvakat, tönkretenni az itteniek életét.” – nyilatkozta lapunknak dr. Völner Pál.

Megosztás