Herbállal, amfetaminnal kereskedtek Esztergomban

További három hónappal meghosszabbították annak a két férfinak és egy nőnek az előzetes letartóztatását, akik Esztergomban amfetaminnal és herbállal kereskedtek.

A megalapozott gyanú szerint az egyik férfi 2018. évben heti rendszerességgel adott el herbal elnevezésű új pszichoaktív anyagot egy másik férfinak és egy nőnek. Ezt követően a pár az anyagot acetonnal keverte, majd azt dohányra szórta és így értékesítette Esztergomban több fogyasztónak. Az a férfi, akitől a pár a herbált szerezte amfetaminnal is kereskedett Esztergom területén.

A nyomozó hatóság a pár lakóhelyén értékesítésre készletezett új pszichoaktív anyagot, digitális mérleget, a férfitól pedig jelentős mennyiségű amfetamint foglalt le.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája 2021. február 12. napján elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Az ügyészség ismételten indítványozta mindhárom gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását tekintettel arra, hogy velük szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és a gyanúsítottak letartóztatását további három hónappal, 2021. november 12. napjáig meghosszabbította.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség