Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Kerékpárost ütött el Dorogon, pénzbüntetésre ítélték

Jogerősen hatszázezer forint pénzbüntetésre és egy év járművezetéstől eltiltásra ítélték azt a sofőrt, aki gondatlanságból egy kerékpárost ütött el Dorogon. A balesetben a kerékpáros súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a férfi 2020. szeptember 24-én 5 óra 35 perckor Dorog lakott területén, az Iskola úton a Köztársaság útja felé vezette a tehergépkocsit. A vádlott a közlekedése során az Iskola út és a Köztársaság útja kereszteződésébe érve az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt nem állt meg a járművel, hanem folyamatosan haladva a kereszteződésbe behaladt, és a Köztársaság útja felé bal irányban kanyarodásba kezdett.

A sofőr nem biztosított tovább haladási elsőbbséget a szabályosan érkező kerékpáros nőnek, emiatt őt elütötte. A balesetben a nő az úttestre zuhant, többszörös bordatörést és fejsérülést szenvedett, sérülései tényleges gyógytartama három hónap volt.

Az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésben 600.000 Ft pénzbüntetést és 1 év járművezetéstől eltiltást szabott ki a sofőrrel szemben.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség