A 117-es úti kereszteződés helyes használatára hívják fel a figyelmet

A közösségi oldalakon a mai napig vitatott a 117-es úton található esztergom-kertvárosi lámpás kereszteződés helyes használata, ezért az esztergomi önkormányzat a helyes használatra hívja fel a figyelmet.

A kereszteződés forgalmából adódó fő iránya a Kertváros-Látóhegyi út irány. Ennek az iránynak a forgalmát azzal is segíti a kereszteződés kialakítása, hogy a Kesztölc felől érkező, és jobbra kis ívben, a Látóhegyi út irányba haladóknak elsőbbséget kell adniuk.

Az önkormányzat meglátása szerint egyesek nem tudják, hogy abban az esetben, ha a Látóhegyi út irányából érkeznek és jobbra szándékoznak haladni Esztergom-Kerváros felé, akkor rájuk nem vonatkoznak a jelzőlámpa jelzései (nincs részükre jelzőlámpa elhelyezve a jobb oldalon), csak az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla vonatkozik rájuk.

A csomóponti irányokban a szabad jelzések forgalomtól függően vezéreltek.

A műszaki átadás-átvételt követően a Magyar Közút munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a forgalomlefolyásokat. Hat hónap múlva amennyiben szükséges, akkor módosítanak a jelzőlámpák programozásán.

Borítókép, forrás: esztergom.hu

Megosztás