Letartóztatták a földúton menekülő sofőrt

Mint korábban írtuk egy szolgálaton kívüli esztergomi rendőr segített a kollégáinak elfogni azt a járművezetőt, aki a vezetéstől el volt tiltva, kábítószert, valamint szeszes italt is fogyasztott. A bíróság most egy hónap időtartamra elrendelte a 31 éves dorogi gyanúsított letartóztatását, mert megalapozottan feltehető, hogy a terhelt a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, valamint megalapozottan feltehető a bűnismétlés veszélye.

A rendőrség járőrei 2021. július 26-án, hétfőn éjjel ellenőrzést tartottak az esztergomi Csatai utcában. A járőrök észlelték, hogy egy sofőr, egy cseh forgalmi rendszámú terepjáróval megállt, megfordult, majd nagy sebességgel elhajtott, amikor meglátta őket. A járőrök az autójuk fény- és hangjelzéseit használva próbálták megállítani a terepjárót, amellyel a sofőr egy földes úton próbált kereket oldani, ahová személyautóval már nem lehetett követni. Végül egy szolgálaton kívüli esztergomi rendőrnek sikerült feltartóztatnia a menekülőt, akinek olyan járműve volt, amely képes volt a földúton is követni a terepjárót. Az üldözés során a gyanúsított egy betonkerítésnek ütközött, de senki sem sérült meg. A gépjárművel menekülő férfiak egyikét a helyszínen, a másikat valamivel később egy elhagyott épületben elfogták.

Az előállítás során a jármű vezetőjéről kiderült, hogy az Esztergomi Járásbíróság 2021. október 10-ig eltiltotta a járművezetéstől, az alkalmazott kábítószerteszt és alkoholszonda pozitív eredményt mutatott a járművezetőnél. A férfi ellen járművezetés eltiltás hatály alatt, kábítószer birtoklása, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

Az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a 2021. július 29-én tartott ülésen az ügyészség indítványára egy hónap időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés végleges, ellene nem fellebbeztek.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Fotók: police.hu

Megosztás