Kategóriák: DorogHírek

Egészségügyi dolgozóból lett masszőr

Tácsik Gabriella az egészségügyben kezdte pályafutását, majd masszőr lett. Most pedig a fizikai masszázs mellett holisztikus technikákkal is segíti a vendégeket. Mindemellett a hastánc a szerelme!

Tácsik Gabriellával, a Tácsik Harmónia Stúdió tulajdonosával beszélgettünk a munkásságáról, valamint a szolgáltatásairól. Mint kiderül, a térségben csak nála van ennyire komplex és a vendég panaszait több irányból megközelítő szemléletet.

Mivel foglalkozott korábban és honnan ered a természetes gyógymódok iránti érdeklődése?

Eredeti szakmám képi diagnosztikai asszisztens. Több évig dolgoztam kórházban, de az idő múlásával rájöttem, hogy az egészségügy nem az a közeg, ahol igazán tudok segíteni az embereknek, ezért a munkám mellett elkezdtem tanulni különböző masszázsfajtákat, illetve a hastáncoktató-képző iskolát is elvégeztem, valamint sportoktatói vizsgát is tettem. Végül úgy döntöttem, hogy nem kívánok tovább kórházi kötelékben dolgozni. A természetes gyógymódok felé belső érzések vittek elsősorban, de közrejátszottak azok a dolgok is, melyeket a kórházban láttam.

A testi masszázs mellett milyen technikákat gyakorol?

Eleinte csak néhány klasszikus masszázs szerepelt a szolgáltatásaim között (svédmasszázs, arc, talpmasszázs). Azonban mivel a hozzám forduló vendégek általában valamilyen panasszal érkeztek hozzám, ez motivált arra, hogy keressek/tanuljak olyan fájdalomcsillapító technikákat melyekkel a leghatékonyabb módon tudok segíteni a panaszaikon. Rendszeresen továbbképzéseken veszek részt, hogy minél több technikával legyek a hozzám forduló betegek segítségére. Fontos számomra a holisztikus szemlélet, ami azt jelenti, hogy a fizikai testen túl a lélekre is figyelek.

Ennek ismeretében milyen testi és lelki szolgáltatásokat nyújt a Tácsik Harmónia Stúdióban?

A vendégeim testi panaszainak enyhítésére a következő technikák állnak rendelkezésemre: kineziológiai tape felhelyezés, SMR henger használat, fascia tréning (alap, haladó), flossing technika, viscerál therapia, FDM, köpöly, hegkezelés, myofasciális újraprogramozás, triggerpont technika, mentál tréning, fájdalomélettan, funkcionális mozgás analízis. Mindemellett elvégeztem a Korrektív tréneri továbbképzést is, ahol kompetenciát szereztem a leggyakoribb ortopédiai problémák, tartáshibák okozta panaszok, sportsérülések korrekciójára. Spirituális szolgáltatásaim pedig a lelki vonalon tudnak segítséget nyújtani a vendégeim számára (reiki, angyalkommunikáció, metamorf masszázs-lelki blokkoldó technika, egyéni és csoportos meditációk, regressziós tanácsadás, tértisztítás, Lenormand kártyavetés).

Hol található a Tácsik Harmónia Stúdió, hogyan történik a regisztráció, illetve kiket vár elsősorban?

A stúdióm Dorogon a Hősök terén található, igen jól megközelíthető és látható helyen, a közelben több parkolási lehetőséggel. Időpontfoglalás lehetséges telefonon (+36707797110) , e-mailben vagy messengeren keresztül. Mindenkit szeretettel várok, hiszen masszázs szolgáltatásom is él, de elsődlegesen azokat, akiknek bármilyen mozgásszervi panaszuk van (nyak, hát, derékfájás, vállproblémák, teniszkönyök, golfkönyök, térdproblémák stb.). Valamint várom azon hölgyeket, urakat  is, akik elakadtak az életükben és segítség kell a továbblépéshez a spirituális útjukon. A stúdió Facebook oldala>>

Milyen további tervei vannak a természetes gyógymódok területén?

Mindig vannak újabb és újabb terveim, a tanulás megunhatatlan. Jelenleg Germán Gyógytudományt tanulok, ami az emberi testet és a betegségeket új megvilágításba helyezi számomra. Valamint hamarosan tervezek elvégezni egy coach képzést is.

Említette, hogy hastáncoktatói végzettsége is van, honnan jött a hastánc iránti szeretet, illetve jelenleg is űzi ennek oktatását?

Igen, így igaz, hastáncoktatói végzettségem is van. Bár bevallom, 17 évvel ezelőtt azt sem tudtam, hogy létezik ilyen tánc, aztán amikor hallottam róla, utánanéztem és úgy döntöttem, hogy ha csak egyszer is, de el kell mennem egy ilyen táncórára. Az egy helyett sok lett! Röviden így lett az életem része immáron 16 éve. Hobbinak indult, szerelem lett belőle, majd ez lett az egyik „munkám”! Az oktatást egy fellépésnek köszönhetem, ami után egy hölgycsapat megkért, hogy egy szülinapi meglepetésnek tanítsak be egy koreográfiát nekik, azóta tanítok. Azonban emberekkel foglalkozni felelősség, de megtanítani nekik egy mozgásformát, mozdulatokat még nagyobb felelősség! Amikor valakit tanítunk felelősek vagyunk érte, hogy jól kivitelezze a mozdulatokat, és mivel nálam is érvényes a szlogen – Nil nocere! Ne árts! – ezért tartottam fontosnak, hogy elvégezzek egy oktatóképzést. Ezért több mint tíz éve hivatalos papírokkal rendelkező hastáncoktató vagyok, és jelenleg is oktatom ezt a csodálatos, kifejezetten nőies, önbizalom növelő táncot.