Hétvégén két balesetnél is intézkedtek a helyi rendőrök

Szombaton este közvilágítási oszlopnak ütközött egy autó Dorogon, vasárnap hajnalban pedig két jelzőlámpának is nekicsapódott egy ittas járművezető Esztergom-Kertvárosban.

Gányai Balázs rendőr főhadnagy elmondta, hogy július 24-én, szombaton 18.41-kor érkezett a bejelentés miszerint egy 28 éves pilisvörösvári lakos egy fő utassal a Gorkij utcában haladt a Bécsi út irányába, viszont amikor a kereszteződésnél Leányvár felé kikanyarodott nem a manővernek megfelelően választotta meg gépkocsija sebességét, ezért egy közvilágítási oszlopnak ütközött. A balesetben mind a ketten megsérültek.

A rendőrség szóvivője azt is elmondta, hogy július 25-én, vasárnap hajnali 2.50-kor is érkezett egy bejelentés, miszerint egy 44 éves esztergomi lakos a Mercedes típusú gépkocsijával Esztergom-Kertvárosban a Kesztölci úton haladt, viszont a Látóhegyi út kereszteződésénél nem az útvonalvezetésnek megfelelően választotta meg járműve sebességét, emiatt felhajtott a terelőszigetre, majd egymást követően két közúti jelzőlámpának is nekiütközött. A sofőrnél alkoholszondát is alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért büntetőeljárást indítottak ellene.