Kilenc esztergomi garázst tört fel

Meghosszabbíthatják a letartóztatását annak a férfinak, aki társaival esztergomi garázsokat tört fel és onnan különböző tárgyakat lopott.

Az indítvány szerint a férfi és két társa 2021. január 5-e és 7-e között kilenc esztergomi garázst tört fel azért, hogy onnan értéktárgyakat lopjanak. Három esetben a garázsba behatolást követően nem találtak megfelelő értéktárgyat, egy esetben a garázs feltörése sikertelen volt. Négy további garázsból szerszámgépeket, kerékpárt, horgászfelszereléseket, GPS-t vittek el. A legsúlyosabb esetben ugyanazon garázsból két sértett sérelmére követték el a lopást: elvittek egy darab 105.000 Ft értékű női vázas kerékpárt, illetve 161.500 Ft. értékben vittek el szerszámgépeket és egy darab kerékpárt.

A férfi a nyomozó hatóság elől elrejtőzött, rendőri igazoltatásakor féltestvére adatait mondta be, ugyanakkor a ruházatátvizsgálásnál megtalálták nála a saját személyi igazolványát. A férfi többszörös visszaesőnek minősül, őt a bíróság 2017-ben börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2020. szeptember 2-án szabadult.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását 2021. július 2-án rendelte el.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség