Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az alvó barátnőjét kifosztó nőt

Az Esztergomi Járásbíróság 150 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a nőt, aki  szilveszteri mulatság közben az őt vendéglátó és alvó barátnőjét, valamint annak testvérét lopta meg; az ügyészség súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetésre elítélésért jelentett be fellebbezést. A fellebbezés alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a nőt 6 hó, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint a vádlott a sértett testvére dorogi lakásában tartózkodott 2018. december 31-én, az egyik sértett vendégeként a Szilvesztert a lakásban töltötte, együtt italoztak, majd éjfél után mindketten elaludtak.  A másik sértett nem tartózkodott a lakásban, az ő szobájának ajtaja azonban nem volt kulcsra zárva. A vádlott a hajnali órákban felébredt, kihasználta, hogy a barátnője még alszik, ezáltal védekezésre képtelen állapotban van és az ágya melletti kis asztalról eltulajdonította annak 26.990 Ft értékű mobiltelefonját, valamint a bejárati ajtó melletti televízióállvány mellé letett táskájából a sértett 18.000 Ft készpénzét.

Ezt követően a vádlott átment a másik szobába és onnan a szekrényből eltulajdonította a távollevő sértett márkás parfümjét, neszesszerét, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás női ékszeres dobozt, benne különböző bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A távollevő sértettől eltulajdonított tárgyak összértéke: 57.394 Ft.

Az eltulajdonított tárgyak közül a vádlott lakóhelyén lefoglalásra és a sértettnek kiadásra került a virágmintás doboz a benne lévő ékszerekkel, ezzel a lopási kárból megtérült 32.645 Ft. A vádlott a mobiltelefont 10.000 Ft-ért értékesítette.

A bíróság a büntetővégzésben a vádlottal szemben 150 óra közérdekű munka büntetést, valamint 4.749 Ft összegű vagyonelkobzást szabott ki. A büntetővégzéssel szemben az ügyész a vádlott terhére, súlyosítás, azaz végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre elítélés végett tárgyalás tartását kérte.

Az elsőfokú bíróság a 2021. február 2-án megtartott tárgyaláson az elkövetőt ugyancsak 150 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, ezért az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre elítélésért jelentett be fellebbezést.

Az ügyészi fellebbezés eredményes volt, annak alapján a másodfokú bíróság a büntetést súlyosította.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás