Páros találkozó: Tát látta vendégül Bábolnát

Táton, a Duna-parti kisvárosban járt csütörtökön Bábolna küldöttsége a megyei önkormányzat által létrehívott települési páros találkozósorozat újabb állomásként.

A Megyénk körül megyünk körül elnevezésű megyei identitáserősítő rendezvényen köszöntőt mondott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is. Turi Lajos táti polgármester köszöntötte a bábolnai vendégeket, majd Bábolna első embere, dr. Horváth Klára üdvözölte a vendéglátókat.

A résztvevők délelőtt a megyei értékként nyilvántartott Táti-szigeteknél tettek sétát, majd kis vonatos városnézéssel ismerhették meg a település a büszkeségeit, nevezetességeit. Délután a falumúzeum megtekintése következett, majd előadás hangzott el Tát történelméről, és a vendégek megcsodálhatták a Táti porcelánbaba klub erre az alkalomra készített életképét. Ezután felléptek a táti művészeti csoportok, a Táti Német Nemzetiségi Asszonykórus, a Táti Férfikórus és Tibimaestro harmonikás. A programot végül jó hangulatú közös éneklés zárta. Jövő héten a tátiak mennek viszont látogatásra Bábolnára.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat