Bokatörésig fajult a vita a gyorsétterem előtt

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik a velük vitatkozó ittas férfit bántalmazták egy esztergomi gyorsétterem előtt.

A vádirat szerint 2020. július 11-én hajnalban az esztergomi gyorsétterem előtt lévő asztaloknál az erősen ittas sértett szóváltásba keveredett az egyik férfival, akihez odament. Ez a férfi a vele vitázó sértettet jobb kézzel arcon ütötte, aki ettől az asztalra esett. Ezután is vitatkoztak, miközben az elkövető ismét megütötte a sértett arcát, emiatt a sértett hátralépett és megingott.

A vita tetőpontján a másik elkövető egy alkalommal arcon ütötte a sértettet, majd megfogta a nyakát, meglökte, egyúttal el is engedte őt. Ezt követően a vita hevében ez a férfi jobb kézzel, ököllel egy alkalommal úgy megütötte a sértettet, hogy az a földön elterült, esés közben a jobb lába maga alá fordult, emiatt jobb külboka törése keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bokatörést okozó férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, a garázda másik férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség