Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Villáskulccsal törte be volt élettársa kocsijának szélvédőjét

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a dorogi férfival szemben, aki féltékenységből okozott kárt a volt élettársa és egy másik férfi gépkocsijában.

A vádirat szerint a férfi 2019. december 16-án 21 óra körüli időben megjelent volt élettársa sárisápi lakóhelyén. A férfi dühös lett, mivel az udvaron idegen gépkocsit látott parkolni, amiből feltételezte, hogy volt élettársa új kapcsolatot létesített.

A férfi a nyitott, kitárt kertkapun keresztül odament az udvaron parkoló, élettársa tulajdonát képező gépkocsihoz és a nála lévő villáskulccsal a gépkocsi szélvédőjét, a jobb oldali tükröt betörte, valamint a jobb oldalát megkarcolta a gépkocsinak. A gépkocsiban ezzel 311.543 Ft rongálási kárt okozott.

Ezután az elkövető az udvaron parkoló, egy másik férfi tulajdonát képező gépkocsi első és hátsó szélvédőjét, az oldalsó tükröket törte be, és megkarcolta mindkét oldali ajtót, a gépkocsiban így 899.228 Ft rongálási kárt okozott.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádiratban foglalt tényállás és jogi minősítés miatt mondta ki bűnösnek a férfit és vele szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 év 6 hónap időtartamra felfüggesztette, a lefoglalt villáskulcsot, mint az elkövetés eszközét elkobozta, valamint kötelezte a vádlottat a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség