Oroszlányba látogattak a dorogiak

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat „Megyénk körül, megyünk körül” programsorozat részeként a dorogiak Oroszlányba utaztak június 25-én, pénteken.

A páros találkozó keretében 2019 novemberében az oroszlányi egyesületek tagjai és a bányászzenekar látogatott el Dorogra, a 130 éves Dorogi Bányászzenekart köszöntve. Viszonzásképpen most szépszámú dorogi delegáció látogatott el Oroszlányba az éppen nagyszabású felújítás alatt álló bányászati múzeumba.

A dorogi civil szervezetek – nyugdíjas egyesületek, az OMBKE, és Dorog Város Barátainak Egyesülete – először az egykori majki akna bel- és kültéri létesítményeit tekintették meg, majd a falusi részben a szlovák tájháznál folytatódott a program. Itt Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, Lazók Zoltán oroszlányi polgármester és Dankó Kristóf dorogi alpolgármester köszöntötte a találkozó résztvevőit. A múzeum megtekintése közben a Kridlovka Ifjúsági Fúvószenekar, a Branicka néptánccsoport és a Bányász Klub Kadarka Társulata szórakoztatta a jelenlévőket. A helyi és elszármazott művészek kiállításának megtekintése közben a Bányász népdalkör énekelt.

A nap további programjai során a dorogiak megtekintették az oroszlányi víztornyot és az evangélikus templomot, ahol orgonajátékot hallgathattak meg. A találkozót estébe nyúló kötetlen beszélgetés zárta a gyülekezeti ház udvarán.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat / dorog.hu
Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat