Kategóriák: EsztergomHírek

Változik a belváros forgalmi rendje Esztergomban

Esztergom úthálózatának forgalomtechnikai megoldásait rendszeresen felülvizsgálják és a balesetmentes, észszerű közlekedés érdekében formálják azokat. A belvárosi utcákon az autósok és gyalogosok egyaránt osztoznak, ezért fontos, hogy minden közlekedő számára egy biztonságos teret hozzanak létre – írja Esztergom önkormányzata a hivatalos honlapján.

A nyári időszakban egyre többen szeretnék élvezni a város nyújtotta lehetőségeket, sétálni a Duna-parton, kiülni a Széchenyi téren egy kávéra, ezzel párhuzamosan megnő a belváros gyalogos- és járműforgalma. Emiatt 20 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be Kossuth Lajos utca és a Kis-Duna sétány közötti területen.

A csökkentett sebességgel történő haladás elősegíti a környezettudatos közlekedést, az utak állapotának megóvását és a balesetek elkerülését.

A sebességkorlátozás-övezet táblák kiváltják a jelenleg kihelyezett 20-as és 30-as sebességkorlátozó táblákat, így kevesebb táblával egyértelműbb forgalmi helyzet alakul ki.

A változás a következő utcákat érinti: Arany János utca (Posta irányában), Bottyán János utca, Főapát utca, IV. Béla király utca, Mikszáth Kálmán utca, Jókai Mór utca, Eszperantó utca, Deák Ferenc utca, Pór Antal tér, Szent Miklós utca és Kis-Duna sétány.

Az önkormányzat kéri, hogy az érintett területeken a megváltozott szabályokra tekintettel, körültekintően közlekedjenek!

Fotó, forrás: esztergom.hu

Megosztás