Esztergomi sikerek a horgászvetélkedő megyei döntőjében

A 44. Országos Ifjúsági és Serdülő Horgászvetélkedő megyei döntőjében 13 horgász egyesület 30 versenyzője mérkőzött meg a KEMHESZ és a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesülete közös rendezésében megtartott versenyen.

A kánikulában 4 versenyszámban (szellemi vetélkedő, barkácsolás, célba dobás és kishalfogás) kellett teljesíteni. A megyei szövetség idén második alkalommal rendezte meg a 2003-2007. között születettek számára az ivadék korcsoport versenyét, melyen 9 fő vett részt.

A versenyzők a szervezők által biztosított horgászbotokkal és saját maguk által elkészített szerelékkel horgászhattak. Az etetőanyagot és a csalit is a szervezőktől kapták a résztvevők.

A vetélkedőnek igazából csak nyertesei voltak.  A kishalfogásnál használt spiccbotot és szereléket a versenyzők megkapták ajándékba. A serdülő és az ifjúsági korosztály első három helyezettje értékes kupát nyert díjként egyesületének, valamint díjazták a legjobb felkészítőket is.

Az elismeréseket Dr. Kreft-Horváth Loránd, Komárom alpolgármestere és Osvald Zsolt, a KEMHESZ ügyvezető elnöke adta át a nyerteseknek. Az alpolgármester elmondta, a megyei szövetség ezekkel a versenyekkel nemcsak a horgászok következő „nemzedékét” támogatja, hanem számos fiatalt tanít az élővilág szeretetére és a környezet védelmére.

Serdülő kategória:

  1. Troll Máté, Vasas HE. Esztergom
  2. Jankó Ákos, Tatabányai „Jó szerencsét” KTHE.
  3. Wojnisek Péter, Szomódi HE.

Ifjúsági kategória:

  1. Sáhó Tamás, Szomódi HE.
  2. Vogel Márton, Vasas HE. Esztergom
  3. Vizi András, Szomódi HE.

Ivadék kategória:

  1. Márkus Dávid, Ölbő-tavi Aranyhal HE.
  2. Márkus Vince, Ölbő-tavi Aranyhal HE.
  3. Gammer Bence Alex, Tatabányai „Jó szerencsét” KTHE.

Díjazták a legjobb felkészítőket is, itt Herczog Péter (Szomódi HE.), Kovács Tamás (Vasas HE. Esztergom) és Szűcs Attila (Kecskédi HE.) végeztek az élen.

Fotók, forrás: KEMHESZ