Veréssel akarta behajtani a tartozást

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. június 16. napján tartott tárgyaláson, 3 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörös visszaeső férfit, aki 30.000 forint követelés érvényesítése végett bántalmazta a sértettet.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett között 2018. december elején ismeretlen okból anyagi elszámolási vita alakult ki, amelynek során a vádlott szerint a sértett tartozott neki pénzzel.

A vádlott 2018. december 9-én egy esztergomi presszóban összetalálkozott sértettel, közöttük hangos szóváltás alakult ki. A vádlott több alkalommal megütötte az arcán és a felsőtestén sértettet, valamint a földre került sértettet megrúgta, miközben hangosan követelte, hogy fizesse vissza a 30.000 Ft-os tartozását. A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a pultos értesítette a rendőrséget. A sértett nem teljesítette a vádlott követelését, nem fizette meg neki a kért összeget.

Az Esztergomi Járásbíróság a vádirati tényállástól részben eltérve azt állapította meg, hogy a férfi jogtalanul követelte erőszakkal a tartozásnak mondott összeget, ezért a férfit zsarolás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

A bíróság a férfit 3 év 8 hó fegyházbüntetésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerősé. Az ítéletet kihirdetését követően az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védő fellebbezést jelentett be ellene.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség