Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Pincéket tört fel Tokodon

Meghosszabbították a letartóztatását annak a férfinak, aki egy hét alatt több pincehelyiséget tört fel Tokodon, onnan pedig horgászbotokat és csónakmotort lopott.

Az indítvány szerint a férfi 2021. május 7-én egy tokodi társasház pincéjében lévő tárolóhelyiség ajtaját felfeszítette, és onnan egy darab láncfűrészt vitt el. Ugyanezen a héten egy másik tárolóból összesen 160.000 Ft értékben lopott csónakmotort és 2 darab horgászbotot. A dorogi rendőrök a lopott tárgyakat lefoglalták.

A férfi 2021. május 6-7. között egy másik társasház pincéjébe a fémrácsos ajtajának lehajlításával hatolt be, és onnan két darab, orsóval felszerelt horgászbotot, valamint dugókulcs-készletet vitt el összesen 63.000 Ft értékben.

Az elkövető ugyanezen a héten egy harmadik tokodi társasház pincéjébe hatolt be a fémrácsos ajtó lehajlításával, és onnan 368.000 Ft értékben vitt el horgászbotokat, pergetőbotokat, merítőszákot.

A férfit a bíróság 2018-ban csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2019-ben pártfogó felügyelet alkalmazása mellett feltételes szabadságra bocsátották, ennek próbaideje alatt követte el a lopásokat.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte 2020. május 11-én.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását három hónappal, azaz 2021. szeptember 11-ig meghosszabbította.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotók: police.hu

Megosztás