Kategóriák: HírekProgramokTokod

Két év után újra Tokodi Nyitott Pincék!

A járvány okozta hosszas kényszerpihenő és felkészülés után Tokod Nagyközség és az Együtt Tokodért Egyesület bemutatja a megújult Tokodi Nyitott Pincék rendezvényt!

A járványhelyzet enyhülésével a kormányzati szabályozások lehetőséget adnak arra, hogy 2021. június 26-án hosszú idő után újra találkozhassanak a vendégek a régió egyik legimpozánsabb kirándulóhelyén, a Tokodi Pincevölgyben.

Június utolsó szombatján déli 12 órától az újra összehívott Tokodi Borkultúra Egyesület tagjai és a tokodi Nagyvölgy helyi borosgazdái megnyitják pincéiket, présházaikat és lehetőséget adnak a résztvevőknek a különböző fajta nedűk kóstolására, valamint a tokodi pincevölgy és borkultúra megismerésére.

A délutáni borkóstolás ideje alatt az Agyag Banda térzenével szórakoztatja a vendégeket pincéről pincére járva. Az esti órákban pedig a völgy központjában Lagzi Lajcsi ad koncertet a résztvevőknek, ezt követően pedig RHS Retrodisco következik.

A közelmúltban tokodi vállalkozók segítségével megkezdődött a helyi infrastruktúra fejlesztése, így egy új, nagy területű parkoló kényelmesebbé és biztonságosabbá fogja tenni a völgy megközelítését a rendezvény idejére.

A borkóstoláshoz emlékpohár és támogatójegy vásárlására 12 órától lesz lehetőség a pincevölgy parkolóterülete melletti információs központban. A rendezvény ingyenes és szabadon látogatható, a borkóstoláshoz szükséges poharakat és támogatójegyeket azonban azon személyek vásárolhatnak, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Azok, akiknek helyben van pincéjük, lehetőséget biztosítanak a szervezők a völgybe történő behajtáshoz, azonban a rendezvényen résztvevő vendégeket elöljáróban is kifejezetten kérik arra, hogy csak a parkolóig hajtsanak be járműveikkel, a pincevölgyet lehetőség szerint hagyják szabadon a biztonságos gyalogos forgalom érdekében. A pincevölgyi parkolóterület telítődését követően a 1119-es jelű Bajnai út mellett, a sárisápi elágazás közelében található területen biztosított az ingyenes parkolás, ahogy a térképvázlaton is látható.

A programról további információk elérhetők el a rendezvény közösségi oldalán és a Facebook eseménynél.

Megosztás