Kategóriák: HírekKék hírek

Sörösüveget és széket dobott saját fia gépkocsijára

Az Esztergomi Járásbíróság 90 nap elzárásra és 600.000 Ft pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki sörösüveget és széket dobott a fia által vezetett személygépkocsira. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész a vádlott terhére, súlyosbítás, azaz börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra elítélés iránt jelentett be fellebbezést.

A vádirat szerint az elkövető férfi 2017. június 3-án annavölgyi szórakozóhelyen alkoholfogyasztást követően szóváltásba keveredett fiával, aki ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit és a járművel továbbra is ittas állapotban kívánt közlekedni.

A sértett – a vádlott kérése ellenére – nem adta át a személygépkocsi kulcsát a vádlottnak, hanem azzal az annavölgyi útszakaszon többször elhaladt, amely során  vádlott az úttest menetirány szerinti bal oldala mellől sörösüveggel, valamint egy fa székkel dobta meg a járművet. A szék az első szélvédőt betörte, a bal oldalán 70×70 centiméter nagyságú pókhálós sérülést okozva. A személygépkocsiban a szélvédő betörése miatt 38. 000 forint kár keletkezett.

A sértett által vezetett személygépkocsi szélvédőjének bal oldalán lévő törés számottevően nem befolyásolta a kilátást, előrefelé nézve azonban erősen korlátozta azt, így veszélyeztetve a járművel továbbhaladó sértett életét és testi épségét. A sértett ennek ellenére nem állt meg az általa vezetett személygépkocsival, hanem azzal megfordult és 43-46 km/h közötti sebességgel a Fő út irányába indult, majd azzal közlekedési balesetet okozott.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség