Kategóriák: DorogHírek

Hatszáz tévét adtak le Dorogon

Mintegy 180 köbméter – 20 tonnányi – elektronikai hulladék gyűlt össze a dorogi művelődési ház udvarán, június 8-án, kedden.

A Szemétirtók csoport által szervezett elektromos hulladékgyűjtés során körülbelül 600 tévét adtak le a dorogiak és a térségben élők, de sok más elektronikai eszköz is befutott. Többek között házimozi rendszerek, kazettás magnók, kamerák, számítógépek, diavetítők, de érkezett szép számmal porszívó, fűnyíró, barkácsgép, mikrohullámú sütő, mosógép és hűtőszekrény is.

„A Dorogon néhány hete megrendezett elektronikai és veszélyeshulladék-gyűjtésen sem fogadták már be a televíziókat, elsősorban ennek pótlására szerveződött a tegnapi alkalom. Meglepetésként ért, ugyanakkor örömteli volt látni, hogy a hétköznap délelőtt ellenére – amikor a legtöbben dolgoznak – ennyien látogattak meg bennünket. Az esemény szakmai hátterét biztosító tokodaltárói Eszköz Partner Kft. konténerszállítója nem kevesebb, mint hatszor fordult! A konténereket pedig a dorogi gimnázium tanulói segítettek megtölteni. A beérkező hulladékok között sok érdekesség akadt, igazi muzeális darabok. Ezek egy régiségeket gyűjtő és felújító társunk tulajdonába kerültek. Számos hosszabbítóra és kábelre a művelődési ház technikusai csaptak le, meghosszabbítva ezzel a tárgyak életét. A legbizarrabb tárgy egy penészes szilvásgombócokkal teli tányért is tartalmazó mikrohullámú sütő volt.” – mondta Lieber Tamás, az elektromos hulladékgyűjtés főszervezője.

Fotók: Szemétirtók csoport

Megosztás