Barátnője lányát bírta rá a lopásra

A kiskorú veszélyeztetésének bűntette és a lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a kocsi lakosú nővel szemben, aki barátnője kiskorú lányával együtt lopott egy esztergomi áruházból.

A vádirat szerint a kocsi lakóhelyű nő 2021. február 26-án meglátogatta esztergomi barátnőjét azzal, hogy néhány napig nála fog tartózkodni. Az elkövető 2021. február 28-án a barátnője 13 éves lányával megbeszélte, hogy együtt elmennek az áruházba. A nő elmondta a kiskorú lánynak, hogy egy héttel előzőleg egy oroszlányi áruházban megkísérelt néhány árucikket ellopni, azonban tetten érték őt. A felnőtt nő ezt követően rábírta a lányt, hogy az áruházban különféle árucikkeket lopjanak el.

Az áruházban a felnőtt nő bizsukat, kézműves ollót, hajfestéket, filckészletet, kozmetikumot, nadrágot, és felsőruházatot lopott 32.425 Ft. értékben úgy, hogy az áruvédelmi eszközöket ollóval eltávolította, az árut a ruházatába és a táskájába rejtette. A kiskorú lány hegyezőt, tollat, radírt, nadrágot és felsőruházatot tulajdonított el összesen 19.837 Ft értékben úgy, hogy  a termékeken lévő biztonsági etiketteket eltávolította, az árut a ruházatába rejtette.

Az áruház biztonsági személyzete a kamerákon keresztül figyelemmel kísérte az elkövetők mozgását, majd őket a kasszasor elhagyását követően feltartóztatta. A biztonsági szobában az elkövetők előadták a lopott termékeket.

A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a felnőtt nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, valamint kötelezze a megsérült termékek miatt a sértett felmerült kárának a megtérítésére.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség