Kategóriák: Hírek

Grundfocipályát avattak fel Lábatlanon

Új műfüves futballpályát avattak fel Lábatlanon, a Piszkei lakótelepen, május 28-án, pénteken.

Az óvodai pályaépítési program keretein belül megvalósult futballpálya átadóján köszöntötték dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, dr. Kancz Csaba kormánymegbízottat, dr. Veres Zoltán megyei jegyzőt, Khéner Lászlót, a Magyar Labdarúgó Szövetség Komárom-Esztergom megyei igazgatóját, Teller Péter Lábatlan polgármesterét, az intézményvezetőket és a Bozsik programban résztvevőket.

Teller Péter beszédében ismertette a beruházás részleteit és elmondta, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztek Lábatlan város életében, hiszen a grundfocipálya már régi álom volt a lakótelepen élőknek. Kiemelte, hogy fontosnak tartja a sportot és az egészséges életmódot, amit ez a pálya is elősegít majd. A 24.100.000 Ft-os pályázati forrásból megvalósult futballpályához az önkormányzat 1.700.000 forintos önrészt biztosított. A kivitelezési munkálatokat a Sport-Bau Trade Kft., az ellenőrzési feladatok pedig a Sport-Ber Kft. végezte el.

Dr. Völner Pál elmondta, hogy nagy utat jártak be, hogy a Piszkei lakótelepen is átadhassanak egy műfüves pályát. Felidézte, hogy még 2010 előtt történt – amikor is ezer darab műfüves pályát építettek Németországban – hogy a német Rajnai Labdarúgó Szövetség találkozott a megyei szövetséggel. Akkor a térségben még nem voltak ilyen pályák és Buzánszky Jenőnek felajánlották, hogy segítenek abban, hogy Dorogon is épülhessen egy ilyen pálya a Buzánszky alapítványon keresztül. Nem sok idő telt el és meg is épült a focipálya, majd erre felbuzdulva az MLSZ elindította azt a programját, aminek a keretén belül műfüves pályákat telepítenek országszerte.

Khéner László hangsúlyozta, hogy minden sportszerető lábatlani lakos büszke lehet arra, hogy foci pályát avathatnak a Piszkei lakótelepen. Visszaemlékezett, hogy 2018-ban jött az a gondolat az MLSZ részéről, hogy a Bozsik program sikerességére felbuzdulva ovi focipályákat építsenek. Így kerülhetett ez a pálya az óvoda és a lakótelep szomszédságába.

Dr. Kancz Csaba elmondta, hogy mikor belépett a pályára látta, hogy nem a hagyományos gumigranulátum alapú pályára lépett, hanem homokkal töltötték fel a műfüvet, ami puhább és a kisgyerekek számára sokkal biztonságosabb. Felidézte, hogy az elmúlt időszakban negyvennyolc pálya épült Komárom-Esztergom megyében, majd kiemelte, hogy figyelni és vigyázni kell a lábatlani pályára is, hogy minél hosszabb ideig lehessen majd használni.

A beszédek után átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a gyerekek labdás ügyességi feladatokat mutattak be a megjelenteknek.