Kategóriák: DorogHírekSport

Nyert a Dorog, kiesett a Kaposvár

Május 16-án, vasárnap a labdarúgó NB II 38. fordulójában a Kaposvár-Dorog mérkőzésen sok helyzet alakult ki mindkét kapu előtt, majd a 90. percben megszerezték a dorogiak a győztes gólt – írja a Nemzeti Sport.

A mérkőzés elején magához ragadta a Dorog a kezdeményezést, és a Rákóczi is próbálkozott, de egy-két lecsorgó labdán kívül nem alakult ki helyzet. A tizedik és a huszadik perc között nem történt említésre méltó esemény, de utána felpörögtek a történések. A somogyi alakulat ébredt előbb, több ígéretes helyzete volt a piros-feketék kapujának előterében, de igazi ziccer nem adódott. Összességében igazságos döntetlennel mentek szünetre a felek. A második félidő elején vezethettek volna a vendégek, de helyzeteik sorra kimaradtak. Ezek után a Rákóczi sem maradt adós, de nem volt, aki betaláljon a dorogiak kapujába. Döntetlen szagú mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert a 90. percben szerzett szép találattal. A Rákóczi vereséggel búcsúzott a hazai közönségtől és a másodosztálytól, jöhet a harmadosztály.

A bajnokságot 80 ponttal a Debreceni VSC nyerte meg, rajta kívül még a Gyirmót FC Győr mehet az első osztályba. A Kaposvár mellett vereséggel búcsúzott az NB II-től a Kazincbarcika, valamint a Debreceni EAC is. Ők a következő szezont a harmadosztályban folytathatják.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Lang Róbert/Somogyi Hírlap