Kategóriák: HírekKék hírek

Letartóztatták az egyik fémtolvajt

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki társával egy pilismaróti üzemből rézből készült anyagokat tulajdonított el.

Az indítvány szerint két férfi 2021. május 13-án 22 és 23 óra közötti időben egy pilismaróti telephelyre úgy hatoltak be, hogy az üzem csarnokának ajtaját felfeszítették, és onnan eltulajdonítottak összesen 201.000 Ft értékben rézcsöveket, rézszalagot, rézkorongokat és réz kábelvégeket, réz golyós csapot, réz csapokat, és 1 darab szürke műanyag ládát.

Az elkövetőket a betörést követően 2021. május 14-én 4 óra 5 perckor a lopott anyagok szállítása közben Dömösön állították meg és fogták el az esztergomi rendőrjárőrök.

Az ügyészség az egyik férfi letartóztatására tett indítványt, amely szerint vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye, és az eljárás megnehezítésének a veszélye.

Az ügyeletes ügyész indítványára az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája 2021. május 16-án tartott ülést, azon a férfit meghallgatta, azt követően hozta meg végzését.

A bíróság a végzésben a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, a férfi fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotók: police.hu