Felújítás alatt álló házból lopott értékes tárgyakat a segédmunkás

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy esztergomi családi ház felújítása alatt értékes tárgyakat lopott az épületből.

A vádirat szerint a férfi 2020. év elejétől segédmunkásként felújítást végzett az esztergomi családi házban, így ott helyismerettel rendelkezett, látta, hogy az értékkel bíró tárgyakat hol tárolják, és milyen módon lehet bejutni az ingatlanba, amikor ott már nem folynak a felújítási munkálatok. A felújítás alatt álló ingatlan bejárati kapuját nem lehetett kulcsra zárni, hanem egy megbeszélt helyen tartották a kilincset, amely segítségével dolog elleni erőszak nélkül lehetett bejutni az udvarra.

A férfi 2020. március 19-ét megelőző napokban a felújítási munkák ideje alatt részben munkaidőben, részben azt követően több alkalommal, heti rendszerességgel tulajdonított el  értékes porcelán tárgyakat, festményt összesen  82.740 Ft. értékben.

Ugyanebből a családi házból egy másik sértett tulajdonát képező összesen 162.500 Ft. értékű, hat darab szerszámgépet lopott a férfi.

A férfival szemben a bíróság  2019-ben lopás vétsége miatt végrehajtásában 2 évre felfüggesztett 10 hónap fogház fokozatú szabadságvesztést szabott ki.

A vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 119.990 Ft. összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó