Kategóriák: Hírek

Vállalati hatékonyság növelése IT segítségével

Bár az internet és a számítástechnika világa napjainkra szinte mindenhova befurakodta magát, egyes cégek és vállalkozások mégsem élvezik ki az előnyeit.

A 21. században a technológia kihasználatlansága egy idő után érződni fog a vállalati működés olajozottságán is. Eredményként alacsonyabb termelékenységet fogunk produkálni, valamint a belső működés is kevésbé lesz áttekinthető. Íme néhány terület, ahol az IT segítségével jobb eredményeket tudunk elérni a vállalati működésben!

Információk elérhetősége

A koronavírus járvány hatására temérdek munkáltató döntött a home office munkavégzés mellett, ami új kihívásokon keresztül számos lehetőséget is teremtett a vállalati IT háttér fejlesztésére. Csak amiatt, hogy nem az irodában tevékenykedünk munka közben, még ugyanolyan hatékonyan működhet tovább a vállalkozás. Nem kell új üzleti lehetőségeket elveszíteni, valamint a munkavállalók is a várakozásoknak megfelelően termelhetnek.

Miután a vállalati információk esetében kritikus, hogy milyen rövid idő alatt tudjuk őket előkeresni vagy megszerezni, fontos a folyamatos hozzáférhetőség. Az idő előrehaladtával azonban a vállalati növekedés még több információt eredményez. Így egy könnyen kezelhető ERP-rendszerrel, task managerrel és gördülékeny levelezéssel a szükséges információk azonnal rendelkezésünkre állnak.

Munkatársak közötti kommunikáció

Egy olyan cég vagy vállalkozásnál, amely több leányvállalattal, telephellyel, irodával is büszkélkedhet, elengedhetetlen a különböző helyszíneken dolgozók közötti egyszerű és gyors kommunikáció. A személyes meetingek ideje lehanyatlóban van, köszönhetően az egyre többfajta kommunikációs platformnak.

De érdemes azt is végiggondolni, hogy sokszor gondot okoz, ha információs felületekből egyszerre többet is használ egy vállalat. Épp ezért mindenképp érdemes az alkalmazottak közötti hatékonyabb interakcióknak egy közös alkalmazást vagy platformot biztosítani.

Egy közös fórumon egy helyen kezelhetjük az e-maileket, nyomon követhetjük és kezelhetjük az éppen zajló projekteket, megoszthatjuk az egyes vállalati tevékenységgel kapcsolatos gondolatokat és ötleteket, vagy éppen megbeszélhetjük a személyes jellegű, egyes alkalmazottakkal kapcsolatos témákat.

Adatkezelés, automatizáció

Ahhoz, hogy a vállalat hatékonyságát növelni tudjuk, mindenképp szükséges egy idő után – még a kis- és középvállalkozásoknak is – megbarátkozni az egyes területek automatizálásával, valamint áttekinthető adatkezelésével. Miután az adatok a céges vagy vállalati működés szempontjából kulcsfontosságúak, mindenképp érdemes befektetni egy vállalatirányítási rendszerbe.

ERP-szoftver segítségével rögzíthetjük és elemezhetjük az adatokat, amelyekre nyugodtan támaszkodhatunk a fontos döntések meghozása előtt. Ráadásul olyan rejtett vállalati problémákra is fényt deríthet, amelyekre nem is gondoltunk volna. Így akár egy később kialakuló, sokkal súlyosabb gond okozóját tudjuk eltávolítani cégünkből. A hatékony adatkezeléssel karbantarthatjuk üzleti rendszerünket, valamint növelhetjük vállalati hatékonyságunkat.

Nagy mértékű adatbiztonság

A vállalati biztonságnál sokan elkövetik azt a hibát, hogy megelégednek a jelszavak gyakori változtatásával. Ez azonban korántsem elég annak érdekében, hogy a számítógépes támadások ellen biztosan védve legyenek cégünk fontos információi és folyamatai.

A hiedelmekkel ellentétben az IT biztonság nincs rossz hatással a vállalati tevékenységre. A szakemberek nagyobb hányada szerint épp az ellenkezője igaz. Az információbiztonságra szerintük ugyanis nagyobb veszélyt jelentenek az elavult módszerek és a szakszerűtlen IT support.

Ökölszabály, hogy igyekezzünk minél több technológiát egybesűríteni, és ne sok kisebb rendszerrel működtessük az egyes vállalati folyamatokat. Az olyan cégek, mint az Acterra International SAP szállító, telepítő és tanácsadó szolgáltatással is közreműködik az egyes vállalatok digitális modernizációja érdekében. Egy átfogó vállalatirányítási rendszerrel minden munkáltató növelheti vállalati hatékonyságát, mégis átláthatóbb lesz a cég működése.

Megosztás