Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Újraindultak a horgászvizsgák megyénkben

A járvány miatt csökkentett létszámmal és a legkorszerűbb elektronikus eszközök használatával indultak újra a horgászvizsgák megyénkben. A meghirdetett időpontok három hétre előre betelnek, ez mutatja, hogy nem csökkent a horgászat népszerűsége – ismertette a KEMHESZ ügyvezető elnöke.

Osvald Zsolt elmondta, hogy a vizsgákat Tatabányán és Esztergomban a keddi napokon tartják meg, viszont időszakonként Lábatlanon is szerveznek majd vizsgát az ökoturisztikai látogatóközpontban. Egy alkalommal egyszerre hét jelölt válaszolhatja meg a kérdéseket.

A vizsga feltételeként elsőként regisztrálni kell a Magyar Horgászkártyára, majd a megadott jelszóval és felhasználói névvel belépve a helyszínen a szövetség által biztosított táblagépeken, vagy a vizsgázó mobiltelefonján kell 45 kérdést megválaszolni.

A kérdések között szerepel adott fajok felismerése és a halak tulajdonságainak, szokásainak ismerete, valamint jártasság a horgászat törvényben lefektetett szabályaiban. Az eredményes vizsgához 30 jó válaszra van szükség, a vizsgázó az utolsó válasz elküldésekor azonnal visszajelzést kap az eredményről, sikeres teljesítés esetén akár még aznap kiválthatja a horgászengedélyt – tette hozzá Osvald Zsolt.

A vizsgára kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, ahol meg kell adni az időpont foglalását is. A helyszínen be kell mutatni a személyi igazolványt, valamit kötelező a járványügyi korlátozások betartása, maszk viselése. A tavalyi esztendőben 875 állami horgászvizsgát bonyolított le a megyei szövetség, idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

A vizsgára való felkészülést a KEMHESZ Youtube-csatornáján oktató videóval segíti:

Forrás: KEMHESZ