Kategóriák: Hírek

Otthonfelújítási tippek kezdőknek/újrakezdőknek

A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásának megjelenésével jelentősen megnőtt az igény napjainkban a korszerűsítésre – érdemes tehát utána járni, hogy jogosultak vagyunk-e rá.

Kezdő- és újrakezdők egyaránt nagy hasznát vehetik a lakásfelújításhoz. Mivel a számlával igazolt felújítási költségek 50%-át előfinanszírozást követően az állam fizeti, egyre többen tervezik átalakítani otthonukat. A támogatás maximum 3.000.000 Ft-ig igényelhető 50% anyagköltség, 50% munkadíj összetételben. A felújítás keretin belül elfogadható tevékenységek száma szinte végtelen, az épületgépészeti felújítások körében viszont mindenképpen szeretnénk segíteni eligazodni:

Milyen épületgépészeti megoldások/felújítások számolhatóak el az Otthonfelújítási Támogatáshoz?

  • A megújuló energia: napelemes rendszerek telepítése, vagy cseréje
  • A víz-, csatorna-, elektromos-, gáz- közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése vagy cseréje
  • Fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel
  • A fűtési rendszer kiépítése, vagy felújítás esetén annak korszerűsítése (az egyes elemek cseréje)
  • Égéstermék elvezető rendszer kiépítése, vagy annak korszerűsítése
  • Klímaberendezés beépítése, vagy annak cseréje
  • Villanykapcsolók és -dugaljak kialakítása és cseréje
  • Lámpák, világítótestek cseréje, beépítése
  • Szabályozott szellőzési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje
  • Szennyvíz tisztítására és elhelyezésére szolgáló egyedi szennyvízkezelő berendezés telepítése, vagy cseréje

A Gépész Webáruházban számos lehetőséget kínálunk otthona korszerűsítésére a fenti témakörökben. A teljesség igénye nélkül néhányat Önnel is meg szeretnénk ismertetni, hogy tudja kihez fordulhat:

Megújuló energiát a tökéletes korszerűsítéshez

Napelemes rendszerek

A napelemes rendszerek elektromos áramot termelve számos területen segíthetnek minket. A háztartási gépek energiaigénye mellett ki tudjuk velük váltani a világítást, a fűtést, a hűtést és a használati melegvíz villamos energiaigényét is. A rendszerek telepítése gyors és egyszerű, mivel az épületen belül szinte nem is kell semmilyen beavatkozást végrehajtani. Az engedélyeztetés kb. 2-3 hónapot vesz igénybe, míg a kivitelezés mindössze 1-3 napig tart.

Hőszivattyús rendszerek

Manapság ezek a berendezések műszaki- és árszínvonaluknak köszönhetően bátran és gazdaságosan használhatók társas- és családi házak fűtésére, hűtésére egyaránt. Illeszthetők a legtöbb fűtési rendszerhez (felületfűtés, fan-coil, alacsony hőmérsékletű radiátoros fűtés) és egy megfelelően méretezett HMV-tároló beépítésével használati melegvíz előállításra is alkalmasak.

A fűtési rendszer kiépítése/korszerűsítése

A Gépész Holding hosszú idő óta a fűtési rendszerek felújításának elkötelezett szakértője, hozzáértő szakemberekkel, jelentős műszaki háttérrel. Kondenzációs kazánok, szivattyúk, radiátorok, HMV-tárolók, fűtési osztó-gyűjtők, fűtőköri egységek, felületfűtési rendszerek, csővezetékek széles választéka a teljeskörű felújításhoz. A részegységek szakszerű kiválasztásában, összeépítésében kérje munkatársaink segítségét!

Fürdőszoba szaniterek

A vízellátási rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje esetén is igényelhető támogatás. Az egyedi használati melegvíz előállítás leginkább elterjedt eszköze hazánkban a villanybojler, melyek széles típus és méretválaszétát kínáljuk vásárlóinknak. Mosdók, fürdőkádak, zuhanykabinok, wc-k, piszoárok, bidék és falikutak csaptelepek és szerelvények a teljeskörű felújításhoz.

Szabályozott szellőzési rendszer kialakítása

Amennyiben teljesen új építésű, vagy jelentős átalakításon áteső épületről van szó, akkor az egyik legjobb megoldás a központi hővisszanyerős szellőztetés, a másik pedig a központi ventilátoros elszívású, páraszabályozott légbevezetésű rendszer. Bármelyik szellőztetési módot is választja, egy átlagos családi ház esetében havonta 1000 Ft-nál nem fog többe kerülni a szellőztetésre fordítandó elektromos energia ára, azonban napelemmel ezt is kiválthatja. A Gépész Webáruházban mindkét szellőztetési mód kiépítéséhez kínálunk megoldást.

A Gépész Webáruházban mindent megtalál, ami az otthonfelújításhoz jól jöhet. Megbízható szakemberre van szüksége a felújításhoz? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Megosztás