Fekete péntek: több baleset is történt térségünkben április utolsó napján

Fekete pénteknek is mondható április utolsó napja, hiszen térségünkben több balesethez is riasztották a rendőröket, tűzoltókat és mentőket.

A rendőrség szóvivője az alábbi esetekről tájékoztatta portálunkat:

2021. április 30-án, pénteken 9 óra 5 perckor egy 44 éves kesztölci lakos BMW típusú gépjárművével Esztergomban, a 117-es útnak alárendelt Látóhegyi útról úgy kívánt balra kikanyarodni, viszont nem adta meg az elsőbbséget a neki jobbról érkező tehergépjárműnek és a nehézpótkocsiból álló gépjárműszerelvénynek, amit egy 48 éves budapesti lakos vezetett. A baleset során a járművek érintőlegesen ütköztek, ezért anyagi kár keletkezett.

13 óra 5 perc körül egy hatvanéves kesztölci lakos gépjárművével Kesztölcön, a 117-es útnak alárendelt Jószerencsét utcából balra kívánt kanyarodni. Azonban haladása során nem adta meg az elsőbbséget a neki jobbról, a 117-es úton Leányvár irányába közlekedő Subaru típusú járműnek, amit egy 23 éves lábaltani lakos vezetett és ennek során fékezés nélkül a járműve bal elejével a feltételezett okozó jármű jobb hátuljának ütközött. Az eset során egy fő sérült meg, akit a mentők láttak el.

15 óra 55 perckor Esztergom irányából Tát irányába közlekedett egy 21 éves táti lakos egy fő utassal. Haladása során Táton, a 117-es útról balra kívánt kanyarodni a 1011-es útra, azonban nem adta meg az elsőbbséget a neki szemből érkező személygépkocsinak, amit egy 32 éves pécsi lakos vezetett, így a jármű jobb oldalának ütközött. Az ütközés következtében az egyenesen haladó jármű jobb első futóműve kitört és nekicsúszott a neki szemből érkező, szintén balra kanyarodni kívánó személygépkocsi elejének, amit egy 27 éves dorogi lakos vezetett egy fő utassal. A balesethez az esztergomi és a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. A baleset során egy fő könnyebben, egy fő súlyosan sérült.

Információink szerint pénteken délután Dorog és Tokodaltáró között is történt egy baleset, azonban itt rendőri intézkedésre nem került sor.

Borítókép: N. Larion (kesztölci baleset)